Gotovo polovini radnika plaća pokriva samo osnovne troškove

Gotovo polovini radnika plaća je dovoljna tek za pokrivanje osnovnih troškova, a četvrtina njih očekuje da će promijeniti posao, pokazalo je istraživanje savjetodavne tvrtke PwC.

Četrnaest posto radnika iz mjeseca u mjesec ima teškoća s plaćanjem računa, a 42 posto njih plaćom pokrije samo osnovne troškove, utvrdio je PwC. Petina ispitanika ima i dodatni posao.

Unatoč strahu od recesije i većoj nezaposlenosti u pojedinim dijelovima svijeta, 26 posto ispitanika reklo je da će vjerojatno promijeniti posao u idućih 12 mjeseci, a njihov je udio veći među mladima. Oko 42 posto zaposlenika planira tražiti veću plaću kako bi se mogli nositi s višim troškovima života, javlja Hina.

Uz stalnu ekonomsku neizvjesnost vidimo globalnu radnu snagu koja želi više plaće i više smisla u svom radu, rekao je zajednički globalni voditelj PwC-ove prakse za ljude i organizacije Bhushan Sethi.

Među anketiranim radnicima u boljoj financijskoj situaciji više od trećine njih smatra da će umjetna inteligencija poboljšati njihovu produktivnost, a četvrtina očekuje da će pružiti nove prilike za posao.

Mlađi radnici očekuju pozitivan utjecaj umjetne inteligencije na njihovu karijeru u idućih pet godina, pokazalo je istraživanje. PwC je za potrebe istraživanja anketirao 54 tisuće radnika iz 46 zemalja širom svijeta.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Nek nam neki ekonomista vrsni objasni, primjer Toni Kraljević min finansira kako umirovljenik sa zenom moze prezivjeti sa 532 km mirovine. Režija, hrana, telefon, lijekovi. Hvala lijepa…

  • Nit jedu nit piju kako treba, nit šta kupuju osim lijekova i režija eto tako umirovljenici žive i pate se, čekaju smrt a najjadniji su oni koji su radili 40 godina pltrošeni i iscrpljeni sa 500-600KM mirovine a upžatili minimalno 144 000 KM. Sramumi se svi do jednoga

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.