Gorska služba spašavanja pronašla nestalog Francuza na području Šurmanaca

Hercegovačka gorska služba spašavanja Čitluk u petak je dobila poziv od ”Maltežana” koji su im prijavili nestanak državljanina Francuke. Nestali je u četvrtak navečer otišao na Brdo ukazanja i nije se vratio.

Ekipa HGSS Čitluk uputila se prema Međugorju gdje su im se pridružili članovi Gorske službe spašavanja Široki Brijeg. Za vrijeme pripreme za potragu, ”Maltežani” su obavijestili HGSS Čitluk da su ostvarili kontakt s nestalim putem mobitela te da on sa svoje lokacije vidi rijeku Neretvu, željezničku prugu i kuće te su se pripadnici ambulante ”Malteške pomoći” iz Međugorja uputili cestom uz prugu od Šurmanaca prema Čapljini.

Uspješnja potražna akcija u Međugorju.Jutros smo dobili poziv od Maltežana gdje nam je rečeno da im je prijavljen…

Posted by HGSS Čitluk – Međugorje on 23. listopad 2015

Koristeći zvučne signale vozila bili su u stalnom kontaktu s nestalim dok im on nije potvrdio da ih čuje. Tu su se zaustavili i pozvali pripadnike gorskih službi spašavanja.

”Dolaskom naših ljudi na teren utvrdili smo da se nestala osoba nalazi na jako zahtjevnom terenu s dosta litica. Potražni tim je ušao u teren i nakon 20-ak minuta su ostvarili kontakt dozivanjem. Nakon što je nestali lociran, izvršen je pregled gdje se ustanovilo da nestali nema većih ozljeda osim površinskih ogrebotina, iscrpljenosti i dezorijentiranosti. Potražni tim je nestalog spustio do ceste gdje je predan ”Maltežanima” na daljnu obradu,” navode iz HGSS-a Čitluk.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: