Gorivo skuplje za minimalno 15 feninga

Građani BiH će, prema svemu sudeći, već od travnja imati skuplje gorivo na crpkama za minimalno 15 feninga po litri. Ovo će biti posljedica dogovora unutar Fiskalnoga vijeća BiH koje se u utorak usuglasilo o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama, kojima se predviđa povećanje trošarina na naftu, naftne derivate i lož ulje, pišu Novosti.

Ovo je ujedno bio i jedan od uvjeta Međunarodnoga monetarnoga fonda. Prošle godine u Parlamentu BiH nije prošao prijedlog da se trošarine povećaju za 15 feninga, ali političari sada, pritisnuti MMF-o,, žele usvojiti ovo povećanje, kažu sugovornici Novosti.

S povećanjem trošarina na gorivo od minimalno 15 feninga, BiH će stati rame uz rame po cijeni goriva sa Srbijom, Hrvatskom, Crnom Gorom i ostalim zemljama regije.

Do sada je u BiH gorivo bilo jeftinije nego u ostalim zemljama u regiji, i to u prosjeku do 30 feninga.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

  • živim za dan kad će se narod ustati, a Vi crvi ćete pod zemlju ovako ili onako m.aj.č.i.c.u Vam lopovsku, samo kradete od naroda paraziti parazitski, ništa drugo ne znate, a znate kako se postupa sa parazitima – kad tad ćemo vas odstranit jer narod nikako ne konta da izbore ne dobiva onaj za koga glasači zaokruže svoj glas u većini nego onaj koji kontrolira brojanje glasova i da se jedino silom može nešto promjeniti al dok god nas dijele prama krvnim zrncima od toga neće biti ništa…probudi se narode, još malo i bit će prekasno

  • narod nema novca,zato će se manje vozati,manje će se sipati goriva,manje novca u proračunu.Šta ćeš kada državu vode nepismeni i lopovi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.