Gordana Tadić: Ako je BiH razvaljena, neka Mektić podnese ostavku

Poručujem građanima Bosne i Hercegovine da BiH nije razvaljena zemlja i ako ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je BiH razvaljena zemlja, pozivam ga da podnese neopozivu ostavku, poručila je v.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Ona je kazala da je danas 11 mjeseci od kada ju je VSTV postavilo na ovu značajnu dužnost, javlja N1. “Uspjeli smo postići potpunu stabilnost, dobre rezultate, stabilizirati instituciju i doprinijeti da cjelokupno pravosuđe u BiH na osnovu naših rezultata ima stabilnost o kojoj smo za vrijeme konferencije ministra sigurnosti BiH danas čuli niz neistina”, kazala je Tadić.

Ona je istaknula da će Dragan Mektić morati objasniti u Tužiteljstvu BiH “zašto je BiH razvaljena”. “U Tužiteljstvu BiH nema posebnih predmeta, svi se rade profesionalno i stručno i za sve će biti donijeta odluka. Odluke mogu biti pozitivne s optužnicom, ali i negativne.

O tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme. Pritisci koji se vrše na rad Tužteljstva su neprimjereni i o tome ću obavijestiti VSTV, Predsjedništvo BiH. Smatram da se ovakvim izjavama vrši podrivanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine”, kazala je v.d. glavnog tužioca Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.