Google Chrome od danas blokira reklame, pogledajte koje i kako

Alat za blokiranje oglasa ugrađen u Chrome trebao bi biti aktiviran 15. veljače. Neće blokirati sve oglase na svim web odredištima, ali bi trebao otkriti loše oglase i kazniti web odredišta koja ih prikazuju.

Googleov web preglednik Chrome od sad dolazi s ugrađenim alatom za blokiranje oglasa.

Prve vijesti o tome pojavile su se u travnju prošle godine. Tijekom srpnja iz Googlea je stigla potvrda kako testiraju novi alat te vrste, a u prosincu je najavljeno kako će postati dostupan tijekom veljače ove godine.

Pa, stigao je i taj dan. Alat za blokiranje oglasa ugrađen u Chrome trebao bi biti aktiviran 15. veljače. Neće blokirati sve oglase na svim web odredištima, ali bi trebao otkriti loše oglase i kazniti web odredišta koja ih prikazuju, piše tportal.hr.

Kako će funkcionirati novi alat?

Kao dio inicijative Coalition for Better Ads, Google je odredio vrste oglasa koje više ne želi vidjeti na webu. Među njima su oglasi u skočnim (pop-up) prozorima, oglasi s video zapisima koji koje sami pokreću, oglasi koji se prikazuju prije no što se web stranica na kojima se nalaze učita, animirani oglasi i veliki ljepljivi oglasi.

Google će procjenjivati web odredišta analizirajući uzorak njihovih sadržaja te temeljem toga dodijeliti jedan od tri statusa: PassingWarning ili Failing (u slobodnom prijevodu: može proći, žuti i crveni karton).

Web odredišta s crvenim kartonom dobit će priliku popraviti se. No, dok to ne učine bit će blokiran prikaz svih oglasa na njima.

Što se nas korisnika tiče, situacija je još jednostavnija. Kad otvorite web odredište Chromeov alat će provjeriti njegov status te vas upozoriti ukoliko je blokirao oglase i pitati vas treba li omogućiti njihov prikaz.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.