Godinu nakon izbora Mostar, Sarajevo i Banja Luka oblijepljeni satiričnim plakatima

Satirične poruke na plakatima upućene političarima koji već godinu dana bezuspješno “formiraju” vlast, osvanule su u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci.

Kako saznaje portal Jabuka.tv, ideja i realizacija je plod mladih umova iz cijele BiH koji su htjeli na svoj mladenački i satiričan način istaknuti fenomen neformiranja vlade i prepucavanja političara putem medija.

Znatan dio plakata je do podneva potrgan od strane osoba kojima ovakva situacija očigledno odgovara.

Njihov dopis koji šalju svim strankama koje su prešle prag i bit će zastupljene u Parlamentarnoj skupštini BiH prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

ovim putem građani i građanke Bosne i Hercegovine žele poželjeti sve najbolje, puno zdravlja i rahatluka i još novih godina nerada vlasti koja još nije formirana, a koje su tek pred nama. Mi smo itekako zabrinuti brzinom kojom teku dogovori oko formiranja vlasti pa bi Vas zamolili, zbog svog zdravlja, usporite malo. Da bi vam ukazali koliko nam značite i još jednom podsjetili sve koji to narod ima najbolju vladu ostavili smo vam na putu ka poslu zanimljive motivacijske poruke.

Puno sreće i dogodine da ovako opet.

Po nedavnim izjavama najpoznatijih političara u BiH, imamo osjećaj da bi formiranje vlasti moglo dočekati i drugi rođendan.

Izetbegović: Vlast moguća do kraja mjeseca, ako ne bude novih uvjetovanja

Dodik iz Mostara poručio: Izetbegović zabavlja javnost svojim izjavama

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.