Dodik iz Mostara poručio: Izetbegović zabavlja javnost svojim izjavama

Uoči otvaranja Šantićevih večeri poezije u Mostar je danas stigao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD), koji je novinarima komentirao i aktualne političke prilike u zemlji.

Na samom početku nije uopće želio prihvatiti konstataciju da je DNS napustio koaliciju koju u Republici Srpskoj predvodi SNSD, a potom je govorio o suštinskim problemima, prenosi Klix.ba.

DNS je rekao da će zamrznuti koaliranje dok se ne obave razgovori. Naravno da ćemo obaviti razgovore i vidjet ćemo gdje je problem. Na lokalnoj razini imamo različita iskustva. DNS je dio koalicije i radit ćemo na tome. Čujem da je DNS nezadovoljan brzinom postavljanja njihovih ljudi, ali moramo poštovati zakon. Mislim da lokalna razina ne bi trebala utjecati na jedinstvo na razini RS-a, jer ni mi nismo prijetili napuštanjem koalicije kada je u pojedinim sredinama ranije DNS umjesto s nama, surađivao sa SDS-om, poput Bijeljine i Doboja, kazao je Dodik.

On se potom osvrnuo i na jučerašnju izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je kazao kako vjeruje kako do kraja listopada može biti formirana vlast te da su stavovi približeni.

Sudeći po Dodikovim izjavama na sceni je status quo. Lider SNSD-a se samo nasmijao na poruku da je izvjestan dogovor.

Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže kako vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizirati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je kako vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? Mi smo spremni sutra formirati vlast, ne uvjetujemo ničime. Imamo neko mrcvarenje konstantno. Prvo je Izetbegović želio okupljati stranke iz FBiH, sada je nešto drugo. Čujem da je izjavio da će se realizirati sporazum pa kako? Rok za taj sporazum je prošao 5. rujna. On zabavlja javnost svojim izjavama, zaključio je Dodik.

Izetbegović: Vlast moguća do kraja mjeseca, ako ne bude novih uvjetovanja

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.