Gmail dobio potpuno nov izgled

Novi je izgled Googleovog besplatnog webmail servisa najavljen još u srpnju. Od danas je dostupan zajedno s novim mogućnostima.

Sviđa li vam se, možete se na njega prebaciti klikom na obavijest ‘Switch to the new look’ u donjem desnom kutu Gmaila.

Ispeglane prepiske

Pregled je potpuno redizajniran da bi se olakšalo praćenje duljih prepiski. Vidjet ćete slike profila svojih kontakata, što bi trebalo pojednostaviti praćenje tko je što napisao. Malo podsjeća na komentare ispod Facebookovih statusa, piše tportal.

Rastezljiva gustoća prikaza

Gmail se sad automatski prilagođava raznovrsnim uređajima, ovisno o vrsti uređaja koji koristite. Želite li koristiti zgusnutiji pregled poruka (i manje skrolati) cijelo vrijeme, možete to ručno namjestiti u postavkama.

Nove teme u visokoj rezoluciji

Teme su također doživjele značajne promjene da bi bilo omogućeno korištenje ilustracija visoke razlučivosti, a na raspolaganju su slike iz kataloga servisa iStockphoto. Osvježena je većina starih favorita, a tema koju sad koristite trebala bi biti automatski prebačena u novi izgled.

Poželite li je promijeniti, možete to učiniti u postavkama.

Pametnija navigacija

Oznake i kontakti sad su cijelo vrijeme dostupni u navigacijskom panelu s lijeve strane. Možete promijeniti veličinu oznaka i popis kontakata koji su dostupni za chat ako želite vidjeti više. Popis možete smanjiti na ikonicu u donjem lijevom kutu.

Također, kroz sučelje se možete kretati pomoću tipki sa strelicama.

Poboljšana pretraga

Klikom na padajući meni u tražilici dobit ćete pristup novom panelu za pretragu. U njemu možete unijeti više kriterija – između ostalog, imena primatelja i pošiljatelja, riječi koje se pojavljuju u poruci, ima li privitak ili ne, vrijeme primitka…

Koristeći isti panel, uz pomoć samo nekoliko klikova možete stvoriti filtar od bilo koje pretrage.

(www.jabuka.tv)

 

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.