Glazbeno-scenski spektakl “Pismo iz Lašvanske doline – 30 godina poslije” izveden u Vitezu

U kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu u četvrtak je održan glazbeno-scenski spektakl “Pismo iz Lašvanske doline – 30 godina poslije”.

Događaj je održan u organizaciji Matice hrvatske Vitez tijekom kojega su otpjevani neki od “najljepših stihova s kojim narod u Lašvanskoj dolini živi, a generacije odrastaju”.

Ovaj događaj bio je svojevrstan spomen na proljeće 1994. godine kada je u Zagrebu održan humanitarni koncert posvećen akciji „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, a na koncertu je nastupio i viteški kantautor Ivo Jandrić, navodi se u priopćenju organizatora.

Taj koncert je održan u Domu sportova u Zagrebu, a prihod je bio namijenjen za pomoć središnjoj Bosni. Uz koncert snimljen je i audio materijal pod nazivom „Pismo iz Lašvanske doline“ s popularnim naslovima “Zemljo naših pradjedova”, “Ne boj se sine”, “Bosno, zemljo”, i drugim zvucima koji nikada nisu, zbog ratnih i poratnih zbivanja, promovirani u Vitezu, no dio su svakodnevnog programa radio stanica te brojnih kulturnih, zabavnih i drugih priredbi u kojima se ove pjesme doživljavaju kao himničke.

Nazočnima se obratila i ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH Sanja Vlaisavljević koja je, između ostaloga, kazala kako se središnja Bosna ima itekako čime ponositi, da je ovo mjesto Bogom dano, predivno opisano u stihovima koje je otpjevao Ivo Jandrić.

Također, ministrica je čestitala organizatorima na dobrom i marljivom radu te sve pozvala da svim srcem čuvaju zemlju i kraj koji im je ostavljen u naslijeđe.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.