Glasnović i Sunić oštro o Čoviću i Del Vechiju: Hrvati nemaju dugoročnu vanjsku politiku – Jabuka.tv

Glasnović i Sunić oštro o Čoviću i Del Vechiju: Hrvati nemaju dugoročnu vanjsku politiku

Gosti TV emisije “Bujica” na zagrebačkoj Z1 bili su zastupnik u Hrvatskom saboru, general Željko Glasnović, Tomislav Sunić, hrvatski diplomat i publicist, bivši profesor u SAD-u. U emisiji se govorilo o “neprihvatljivosti odlaska” u Banja Luku Dragana Čovića i Ivana Del Vechia, na proslavu Dana RS-a.

U žustroj raspravi sugovornici su dotakli brojnih tema, a najviše su se zadržali na analiziranju aktualnog političkog i društvenog vodstva Hrvata u BiH i Hrvatske. U emisiji se javio i član stranke Neovisni za Hrvatsku, Tomislav Jonjić.

Ovo nije izuzetak u diplomaciji. To je gotovo pravilo u svim segmentima. Glavni problem je u Zagrebu, sa Zrinjevca kreću svi problemi! Posljednjih 25 godina Hrvatska nema dugoročne vanjske politike, a nema ni kratkoročne. Sa Del Vecchiom sam i sam imao i određen sukob, započeo je Sunić.

Del Vechio nikakav izuzetak, on je pravilo i dio mnogih sramotnih zbivanja na Zrinjevcu, u zadnjih 20 godina. Malo je bilo sklon HDZ-u, pa SDP-u, on je jedna prilično bezlična osoba. 99 posto naših veleposlanika su slični njemu i svi bi oni bez problema išli kod Dodika u Banja Luku, rekao je Sunić.

Glasnović se osvrnuo na burnu prošlost uz poseban osvrt na bivše suradnike jugoslavenskih tajnih službi UDBA-e i OZNA-e, istaknuvši kako su brojni ostaci tih struktura inflitrirani u današnje društveno uređenje. Najavio je kako su mu imena gotovo svih suradnika iz Hercegovine i BiH poznata te će uskoro s njima izaći u javnost.

Kada ih dobro pregledate, vidjet ćete da su današnja hrvatska država, ali i Bosna i Hercegovina – duboke udbaške države! Beogradski arhivi puni su ovakvih dosjea – drže u šaci one koji su se potpisivali na ćirilici, a danas vode Hrvatski narod i idu na derneke u Banja Luku, oštar je bio Glasnović.

Glasnović se u emisiji prisjetio i srpskih zločina nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, govorio je o Kupresu, stradanju brata Davora, no nije zaboravio spomenuti ni zločine Armije BiH nad Hrvatima.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je u izrazito teškom stanju. Nažalost, puno je ljudi vani čulo o Ahmićima, ali nitko nije čuo o Trusini, Buhinim kućama, Uzdolu… U isto vrijeme kada se dogodio zločin u Ahmićima, zločin se dogodio i u Trusini, samo što tamo nije bilo kamera i Engleza, istaknuo je Glasnović.

U emisiji je objavljena informaciju da general Zlatan Mijo Jelić, zajedno s Antom Nazorom, piše knjigu o svim ratnim zločinima nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Dragan Čović, prema navodima iz emisije, zabranio je općinama u Herceg-Bosni sponzoriranje Jelićeve knjige.

Cijelu emisiju pogledajte u video prilogu.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Pa dasta ce nego zabranit sponzoriranje knjige generala Jelića kad nitko od njih nije vidio rata i seru se na sve sto su branitelji očuvali u ratu. da nije bilo njih, danas bi zivili u Jugoslaviji, a opet nama vladaju te komunjare koje nam prodaju pricu o kapitalizmu.

  • Ja sam osobno u rat posao s nadom i obecanjem za Hrvatski narod i Hrvatsku!Bio sam medju prvima u izvidjacima i isao gdje drugi nisu ni htjeli ni smjeli,a danas sam.tuga i jad,a svi ti koji su se krili imaju danas stanove u Cro,odlicja iz te iste Cro i ova nasa iz BiH -trolis,pleter itd itd i meni se smiju u facu!Sto reci o tomu?Tako isto sve nase vodje ortodoksni komunisti i jugosloveni koje i danasboli dusa i srce za SFRJ!KUNEM SE SVIM DA JE TAKO!Oni su iselili Hrvatsku mladez koju nije ni zlocinac Tito uspio za vrijeme svoga vladanja!Tko ce ostati na ognjistima,tko ce i njima novce zaradjivati-njihovi poslusnici i placenici!Zar je i Glasnovic i ovaj drugi bolji od njih?NIJE!!SVE ZIVA DJUBRAD!FUJ!

  • Uvažavam oba gosta Bujice i poštivam njihovu ljubav i želju za napredak Hrvata,ali jeli moguće da su zakasnili.Tuđman nije smio dirnuti u osinjak UDBE i sad je kod njih lova,vlast,politika…..sve!

  • NE TREBA VAM DALJE IĆI PITAJTE ZAPOSLENE U ZREDU OBRANE KAKO SU SE DIJELILI ČINOVI SKRBI I KOLIKO TO KOŠTA KM PITAJTE IH ŠTA IMAJU OD STRUČNE SPREME I KAKO SU TU DOBILI POSAO A ŠTA BIH ONDA GOVORIO O ONIMA SKOJIMA SMO RATOVALI

  • Mijo Jelić će poslije Stipe Lijanovića postati druga osoba na svijetu koja je napisala više knjiga nego što ih je pročitala.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.