Glad u splitskim menzama: ”Koja Bolonja? Oćemo Bolognese!”

“GLAD U SPLITSKIM MENZAMA”, naziv je priopćenja o stanju u splitskim menzama kojeg su poslali Mladi hrvatski liberali, koji apeliraju: “Pomozite nam da se ovaj problem splitskih studenata što prije riješi! Hvala!”. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Koja Bolonja? Oćemo Bolognese!”

Mladi hrvatski liberali (mladi HSLS-a) prozivaju sve odgovorne za glad na splitskim fakultetima!

Ne, ne štrajkaju naši studenti (još uvijek) glađu, ali već nekoliko dana naše x-ice se uredno odbijaju na blagajnama, uz začuđene izraze lica kad čujemo onu famoznu rečenicu “Vaša prava na prehranu nisu odobrena tj. produžena!”.

No, to sve možda i ne bi bilo toliko tragično da ovaj slučaj ne traje već nekoliko dana u splitskim menzama i domovima, a kako nam kažu, i potrajati će do daljnjega?!

Zanimljivo je kako studenti moraju biti revni u podmirivanju svojih dugovanja i potraživanja od strane svojih fakulteta, a rokovi uplata se moraju strogo poštivati! Tko nas poštuje, pitamo Vas?

Da bude još smješnije, pojam socijalne politike za Vas, sve odgovorne, je nepoznat gospodo! Ista prava na prehranu polažu i oni u Splitu, i oni koji su i 40 kilometara od Splita!

Mi koji živimo Splitu, mi koji smo na materinoj spizi, se solidariziramo sa svim kolegama u studentskim domovima, i u svojim skromnim podstanarskim stanovima! Nema faksa bez studenata, i položenih ispita bez toplih obroka!

“Jadna ova država znanja – bez naših osnovnih studentskih prava!” (Index.hr)

Predsjednik MHL-a Split
Hrvoje Bašić
(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.