Galić traži reakciju Tužiteljstva BiH zbog nezakonitog imenovanja generala u OS BiH

Zamjenik ministra obrane BiH brigadir Slaven Galić uputio je predsjedateljici Vijeća ministra BiH Borjani Krišto dopis u kojem ukazuje na drastično kršenje zakona i procedura propisanih Zakonom o obrani BiH i Zakonom o službi u OS BiH pri imenovanju generala u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Također, navodi kako je nezakonito provedeno i smjenjivanje i umirovljavanje general bojnika Marka Stojčića s dužnosti Zapovjednika zapovjedništva za potporu OS BiH jer to učinjeno bez prijedloga ministra obrane.

Galić je pozvao Tužiteljstvo BiH da utvrdi na koji način se ime ‘kandidata’ za visoku poziciju pojavilo pred Predsjedništvom BiH ako nije dostavljeno od strane zakonskog predlagača, odnosno ministra obrane BiH.

Ako Predsjedništvo nije bilo zadovoljno sa dostavljenim kandidatima preostalo im je da zatraže nova, a ne da bez Ministarstva obrane, protuzakonito, postavljaju, promiču i smjenjuju generale. Na žalost, to je urađeno samo na pozicijama koje pripadaju Hrvatima, i to za tri od četiri prijedloga usuglašena u Ministarstvu obrane, i time je se narušio kontinuitet dosadašnje prakse utemeljen na zakonskim procedurama i narušila operativnost funkcioniranja OS BiH, izložio je Galić u dopisu te zaključio:

Kršenje odredbi članaka Zakona o obrani BiH i Zakona o službi u OS BiH oko imenovanja, smjenjivanja i umirovljavanja generala u OS BiH od strane Predsjedništva BiH bez prijedloga Ministra obrane samo da bi se uvažili osobni interesi pojedinih članova Predsjedništva, a koji su na štetu hrvatskog naroda dovodi u pitanje i primjenu odredbi članka 84. (Aktivnosti za prijem u NATO) Zakona o obrani BiH koji nalaže aktivnosti svih razina vlasti za prijem BiH u NATO. Zašto poštovati ovaj, a ne onaj članak istoga zakona.

Na kraju je naglasio kako je kršenje odredbi Zakona kazneno djelo te kako je “poziv Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine da formira predmet i utvrdi kako i na koji način se ime predsjedničkog kandidata pojavilo pred Predsjedništvom BiH ako nije dostavljeno od zakonskog predlagača”, stoji u dopisu zamjenika ministra obrane Bosne i Hercegovine, brigadira Slavena Galića.

Galić: Komšić je imenovao generale na štetu Hrvata

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Bravo. Treba podnjeti prijavu tužbu, izvijestiti sve ambasade u BiH, Vatikan, papu Franju, Nuncija kako je grad Sarajevo koji se prestavlja kao multikulturalni grad, mali jerusalem,,. Tako se vole nazivati i zabranili božićni Advent. I to se izruguju na jako ružan nacin sa katoličkim Blagdanom Božićem. Znamo i do sada sto je gradonačelnica Sarajeva uradila. Zamislite da netko tako nesto uradi bosnjacima u Mostaru. Prestrasno je ovo i zadirati u tuđu vjeru i proslavu Blagdana na jedan dostojanstven nacin. Koja je ovo poruka dragi Niksicu, Konakovicu, Reisu Kavazovicu itd. Pa ovo je dno dna. Ovo ne treba dozvoliti da prode na ovaj podmukao i drzak nacin. Svatko ima pravo slaviti i obilježiti vjerske blagdane kako bosnjaci, srbi , hrvati kao i sve manjine koje tu zive u BiH.

  • Slavene, samo tako,po zakonu i principu vladavine zakona. Drago mi je što imaš petlju. Sada ćeš vidjeti što je politika. U svakom slučaju, stojim te kao kolegu iz vojske i susjeda. 9

  • Postavljenja i razrijesenia idu po prijedlogu Ministra obrane,Slaven je zamjenik ministra obrane i za one koji poznaju situaciju u MO sasvim je jasno o cemu se radi jer nije prvi put da se preskacu zamjenici i zaobilaze njihovi kabineti.
    Radi se o politickoj personalnoj krizaljci kaja je prethodno dogovorena po principu jedan moj jedan tvoj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.