Galić: Komšić je imenovao generale na štetu Hrvata

Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić izjavio je da je na štetu Hrvata obavljen izbor generala na sjednici Predsjedništva BiH budući je Željko Komšić nezakonito ugurao jednoga svog kandidata za generala iako za to nije imao niti formalne uvjete.

Ranije su u ministarstvu obrane usuglašena imena generalskoga zbora. Svi predloženi Srbi i Bošnjaci su imenovani, no ne i Hrvati.

Ministarstvo obrane dostavilo je popis usuglašenih generala, odnosno brigadira prema Predsjedništvu i Predsjedništvo BiH je napravio izmjene samo na štetu Hrvata. Komšić je predložio generale koji nisu usuglašeni u ministarstvu, odnosno koje sam ja predložio. To je izvedeno mimo zakona. Jedan od predloženih kandidata nije imenovan na mjesto gdje je to trebalo i postavljen je čovjek koji ne ispunjava uvjete za tu generalsku poziciju.

Osim toga umirovljen je general Marko Stojčić koji ima golemo ratno iskustvo, dao je golemi doprinos u Hrvatskome vijeću obrane tijekom Domovinskoga rata i jedan je od najboljih generala u BiH. On je također iznimno zaslužan za ustrojavanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, rekao je zamjenik ministra obrane BiH za Večernji list.

Helez dao iskaz u Tužiteljstvu BiH zbog tvrdnji o postojanju paravojnih kampova

Kako se doznaje, sporno je imenovanje Komšićeva kandidata Martina Propadala koji je birokratskom odlukom promaknut za dva čina što je protivno Zakonu o obrani.

Inače, general Gojko Knežević imenovan je na čelo Oružanih snaga BiH i tamo će zamijeniti Senada Mašovića, kojemu je mandat istekao još prije gotovo dvije godine. Na mjesta Kneževićevih zamjenika za operacije, odnosno resurse, izabrani su Tomo Kolenda i Mirsad Ahmić. Mirzet Lubenović je preuzeo dužnost zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH, dok su za zamjenike predloženi Nebojša Bošnjak za operacije i Zdravko Rezo za resurse.

Za zapovjednika Zapovjedništva za potporu imenovan je Martin Propadalo. Јasmin Čajić je zamjenik Zapovjedništva za potporu OS BiH za operacije, a Radovan Јović je zamjenik za potporu OS za resurse. Zapovjednik Četvrte pješačke brigade je Slaven Blavicki, a Fahir Žilić zapovjednik je Pete pješačke brigade, dok je Milorad Krajšumović Šeste pješačke brigade Oružanih snaga BiH. Za glavnog inspektora u Glavnom inspektoratu Ministarstva obrane imenovan je Edin Fako.

Helez razgledao helikoptere i dronove: Želimo moderne letjelice za OS BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

15 komentara

  • To odavno tvrdim, da nema Komšića HDZ bi izgubio svrhu postojanja! Oni predahnu kad se Komšić kandidira, jer će opet moći privući glasače na tu priču!A u stavri su na vlasti na svim nivoima; državnom, federalnom, županijskom i općinskom; imaju sve u svojim rukama

  • Koga ložite vise. Sve sto je mimo zakona podnesi tužbu. HDZ je u vlasti na svim razinama ali njih ovo i ne zanima. Kako su prije par dana se izborili za 7 milijuna za Bolnicu Mostar. Gdje je lova tu nasi znsju. Ovo min raseljenih, min. Obrane, branitelja to njih ne zanima nebitno.

  • Statisticka činjenica.Mjesta u kojima je Hdz na vlasti najvise naroda iselilo u Njemačku, tako da nama Zeljko Komsic nije najveci neprijatelj.

  • za Žalosno ali istinito:
    Samo to pjevaj borbene. Je da HDZ ne valja, ali to s iseljavanjem naroda s hrvatskih prostora jelaž. Upravo suprotno: Samo na hrvatskimprostorima nma masovnog iseljavanja. Ovo su izvori u Župnim urdima, a ne u temeljnimograncima HDZ. Njima ne bihvjerovao.

  • Sejdo je ocito, svjestan da mu je odzvonilo, posvetio rest posljednjeg mandata kako bi sto vise naskodio Hrvatima. Njemu nazalost, nece to uspjeti, jer je izrod hrvatskog naroda. Svemu je dosao kraj i njemu ce, brze nego on to misli a ostat ce Vuk Brankovic hrvatskog naroda.

  • Tužite Konjšiča sudu za to i zašto ne tužite Konjpiča za Martinu Spotu koja nema diplomu za veleposlanika ili ambasadora.Neznam ko se ovde pravi lud.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.