Galić suspendirao službenika Granične policije

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Zoran Galić u ponedjeljak je u skladu sa ovlaštenjima i odgovornostima propisanim Zakonom o upravi i Zakonom o policijskim službenicima BiH donio rješenje kojim se privremeno suspendira policijski službenik V. Ć. sa zadataka i dužnosti koje obavlja u Graničnoj policiji BiH do okončanja disciplinskog postupka.

Naime, postupajući po zahtjevu Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH, Disciplinska komisija Granične policije je 19.12.2014. pokrenula disciplinski postupak protiv policijskog službenika V. Ć. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz člana 105. stav (1) točka 6., točka 7., točka 13. i točka 19. Zakona o policijskim službenicima BiH.

Navedene točke se definiraju kao ‘vršenje aktivnosti koje nisu u skladu sa interesima policijskog organa ili bez prethodnog odobrenja starješina’, ‘ponašanje koje onemogućava, ometa ili otežava drugim izvršavanje službenih zadataka’, ‘prikrivanje činjenica o načinu izvršavanja službenih radnji ili upotrebi sile od strane drugog policijskog službenika, koji je načinom izvršenja službene radnje ili upotrebom sredstava prisile počinio težu povredu službene dužnosti’ i ‘davanje netočnih podataka koji utiču na donošenje odluka nadležnih organa ili izazivaju druge štetne posljedice’.

Cijeneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog postupka, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

 • E, moj Ćorluka!!!! Stiže te, zar ne???? Šteta što one koji su krivlji od tebe još nije sustiglo, ali HOĆE.
  Da nije i tebi napakovao Popović??!!!
  0  0
  • A dali bi on trebao bit suspenduran kao ravnatelj dokazalo se da je dao netacne podatke na konkursu falsifikovanom javnom ispravom zakon je za sve jednak ministar sigurnosti je trebao vec zatraziti njegovu smjenu
   0   0
 • Galic,bobic je šurovao sa svim kriminalcima,bracom Šimic,Vranickim proizvođačima alkohola
  Pa dobro valjda ce i on doci na red SIP-i.
  Covik je bolesna budaletina pokazat ce vrijeme,samo tada nikom nece biti zanimljiv.
  0  0

Komentiraj: