Zemljom haraju serijski pljačkaši bankomata

Policija i tužiteljstvo i dalje ne mogu ući u trag dobro organiziranoj grupi kriminalaca koja se specijalizirala za krađu bankomata, objavio je Dnevni avaz dodavši kako to potvrđuju i činjenice da nijedna od krađa bankomata u oba entiteta, u Banja Luci, Omarskoj, Skender-Vakufu, Novoj Topoli i Gradačcu, nije rasvijetljena.

Nije rasvijetljen ni pokušaj krađe bankomata u Doboj-Istoku od prije dvanaest dana. Doduše, krađa bankomata NLB banke u Klokotnici, u središtu općine Doboj-Istok, zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti policije nije uspjela, ali su lopovi umakli.

Naime, u posljednjem pokušaju krađe u Klokotnici lopovi su bankomat težak tonu zakačili sajlom za terenac BMW i izvalili ga iz ležišta pa ga više od dva kilometra vukli putem. Kradljivci su planirali na prijevoju Duje bankomat utovariti u vozilo, ali su ih sustigle policijske patrole, kada je došlo i do pucnjave.

Lopovi su sajlu otkačili od bankomata i pobjegli k Lukavici, a odatle ih je put vodio u više pravaca, sudeći prema policijskim tragovima. Policija je bankomat i novac u njemu vratila banci.

Daljnju istragu u ovom slučaju preuzelo je Tužiteljstvi Tuzlanske županije, u kojem kažu kako je uspostavljena suradnja s MUP-om RS kako bi se prikupilo što više informacija o ovoj dobro organiziranoj bandi.

Bankomat koji je ukraden u Gradačcu razmontiran je u Pelagićevu i iz njega je izvučeno 37.500 maraka. Policija sumnja da i iza ove krađe stoji banda koja je pokušala ukrasti bankomat u Klokotnici, navodi Avaz.

(Avaz.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.