FSR Mostar: Na 58. obljetnicu fakulteta svečano promovirano 185 diplomanada

U sklopu 58. obljetnice osnutka Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike održana je svečana promocija 74 magistra i 114 prvostupnika strojarstva i računarstva. Akademska zajednica također je bogatija za dva nova doktora znanosti iz tehničkoga područja.

Promocija je održana u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, a budući da je obljetnica Fakulteta, održana je i svečana sjednica vijeća Fakulteta, strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

Sjednicu je otvorio dekan prof. dr. Željko Stojkić, koji je istaknuo da je ova promocija veliki uspjeh.

“Današnja promocija za sve je važan događaj i veliki uspjeh. Ovo je uspjeh za Vas promovirane i za Vaše roditelje, ali i za Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Sveučilište u Mostaru. Svako vrijeme ima svoje izazove pa tako i  mi danas živimo u vremenu pojave novih tehnologija, digitalizacije, novih proizvoda, novih zanimanja, sve su to trendovi koji utječu na to da su inženjerska zanimanja
danas sve traženije struke”, istaknuo je Stojkić.

Svečanoj sjednici nazočili su i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. Zoran Tomić, predsjednik vlade HNŽ-a prof. dr. Nevenko Herceg, prorektori, dekani, članovi senata Sveučilišta u Mostaru, brojni  gospodarstvenici te i oni koji su danas promovirani.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić naglasio je su diplomandi, uz vodstvo Fakulteta, zaslužni za velike uspjehe Fakulteta na svim poljima.

“Programi se osuvremenjavaju te se otvaraju novi laboratoriji. Uspješno ste povezani s gospodarstvom, kako domaćim tako i međunarodnim i stvarate nove projekte. Uspjeli ste fakultet pozicionirati i dovesti na stazu izvrsnosti. Ne sumnjam kako ćete tu izvrsnost, kompetencije, znanje i vještine primijeniti i na tržištu rada”, naglasio je Tomić.

Dodijeljene su i dekanove nagrade najboljim studentima, a također su studentima i profesorima uručena priznanja i zahvalnice za promociju fakulteta, kao i dugogodišnji rad na najstarijem fakultetu na Sveučilištu u Mostaru.

Dobitnik Rektorove nagrade, magistar računarstva Ante Primorac, poručio je kako je ovaj dan kruna marljivoga rada.

“Za neke ovaj dan predstavlja završetak formalnoga obrazovanja, ali ne i onog najvažnijega – cjeloživotnoga. Referirao bih se na latinsku izreku: ‘Čovjek uči dok je živ’, koja nas upozorava na prolaznost ovozemaljskoga, ali i na vječnost duhovnoga i umnoga življenja”, dodao je Primorac.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.