Francuski košarkaški skauti nahvalili braću Drežnjak: Zašto ne NBA liga? – Jabuka.tv

Francuski košarkaški skauti nahvalili braću Drežnjak: Zašto ne NBA liga?

Braća Mateo i Dario Drežnjak iz godine u godinu sve više oduševljavaju svojim igrama i konstantnim napretkom u igri.

Nakon odličnih predstava u dresu HKK Široki, stigli su i pozivi u reprezentaciju Hrvatske čime im se ostvario san.

Iz dana u dan se sve više priča o njima pa su se tako i francuski skauti bacili na posao i analizirali braću Drežnjak.

Njihovu analizu portal Jabuka.tv donosi u nastavku teksta gdje možete pročitati po čemu su im Mateo i Dario zapeli za oko.

Mateo Drežnjak

Da se ova 2019./2020. godina mogla završila, imao bi dobre šanse ponovno osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine koji je osvojio i 2018./2019. Nakon osvojenog naslova izabran je za MVP-ja finala i člana idealnog tima prvenstva.

Mateo je osvojio nagradu BH Basketa za MVP-ja regularnog dijela sezone u Ligi BiH za sezonu 2019/20

Bio je hrvatski reprezentativac u omladinskim reprezentacijama U16, U18 i U20, također je imao čast biti prvi puta pozvan u seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Privlačio je pozornost šire javnosti zahvaljujući izvrsnim nastupima tijekom prve dvije kvalifikacijske utakmice protiv Švedske i Nizozemske.

Brzo kao munja, potpuno kompletan igrač, ne boji se ničega, visok košarkaški IQ, ide na suparničkog igrača – tko god je ispred! Energičan u napadu i obrani, Mateo može pokriti nekoliko vanjskih pozicija. Još uvijek vrlo mlad, ali ovaj sjajni potencijal već ima ozbiljne prednosti: fizički snažan, vrlo dobro čita igru, brzo donosi odluke i nastavlja svoj razvoj velikom brzinom.

Mladi igrač koji obećava u europskoj košarci, Mateo Drežnjak jedna je od zvijezda u hrvatskoj košarci. Ako donese dobre odluke u nastavku karijere te ako ga zaobiđu ozljede – u Europi se može popeti vrlo visoko… a zašto ne bi i prešao Atlantik (NBA liga). Hoće li Francuska biti baza? Teško je reći, ali jedno je sigurno: još uvijek je pod ugovorom s HKK Široki za sezonu 2020/2021 i on je jedno od lica budućnosti hrvatske košarke!

Dario Drežnjak

Bio je jedan od ključnih igrača Širokog ove sezone s Goranom Filipovićem i njegovim bratom Mateom Drežnjakom. Nalazimo ga i u drugoj najboljoj petorci bosanskohercegovačke prve lige 2019/2020. Braća Dario i Mateo Drežnjak su temelj ovog tima Širokog kojeg su doveli do naslova.

Košarkaška stranica Eurobasket je Darija proglasila MVP-jem BiH prvenstva za sezonu 2018./19.

Jedna od karakteristika ovog Širokog tima je prilično agresivan i brz stil igre u napadu u kombinaciji s čvrstom obranom. To je znatno ometalo mnoge timove i tako su pobjeđivali velik broj utakmica uz vješt spoj mladosti i agresivnosti.

Dario je atletska četvorka (krilni centar) s vrlo dobrim šutem za tri poena. Dobro čita igru te ima visok košarkaški IQ. Savršeno se snalazi u pick and rollu i pick and popu, ima velike ruke, skače te bez problema driblingom rješava visoke igrače. On je rođeni pobjednik koji uvijek daje svoj maksimum.

Posjeduje dvojno državljanstvo. Nosio je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine u omladinskim ekipama, a nakon toga je nastupao za hrvatsku reprezentaciju za koju je sa svojim bratom nastupao prošlo ljeto na turniru u Kini.

Sa samo 22 godine, jedan je od najboljih igrača svoje generacije u BiH. Njegov klub iz Širokog to savršeno razumije jer je s njim sklopio ugovor do 2022. godine (ali on može otići plaćanjem otkupa).

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.