Francuska suspendirala 3.000 zdravstvenih djelatnika zbog odbijanja cjepiva

Francuska je suspendirala oko 3.000 zdravstvenih djelatnika zaposlenih u bolnica, te staračkim domovima zbog odbijanja cijepljenja.

U srpnju je francuski predsjednik Emmanuel Macrone dao ultimatum svim zdravstvenim djelatnicima, kao i zaposlenicima u vatrogasnoj službi da će biti suspendirani ako ne budu djelomično ili potpuno cijepljeni do 15. rujna.

Kao je istaknuo francuski ministar zdravstva Olivier Véran, osoblje je prije isteka navedenog roka i pismeno obavješteno o mjerama koje će biti poduzete ukoliko odbiju cijepljenje.

Procijenjuje se da manje od 12% bolničkog osoblja, te oko 6% liječnika u privatnoj praksi u Francuskoj još nije cijepljeno, piše Guardian.

Veliki broj ovih suspenzija bit će privremeno, rekao je Véran. Uglavnom se radi o pomoćnom osoblju, poput onih koji rade u praonici rublja ili pripremi hrane. Rekao je da je vrlo mali broj liječnika i medicinskih sestara ostao necijepljen. Mnogi od njih odlučili su se cijepiti sada je obveza da to učine postala stvarnost, rekao je.

Situacija se znatno poboljšala zahvaljujući masovnom cijepljenju francuskog stanovništva, zahvaljujući poštivanju mjera, kao ibudnosti ljudi … te zdravstvenim propusnicama, rekao je Véran. Epidemija nije gotova, ali imamo pad novih slučajeva za 30% u tjedan dana, što znači da idemo u dobrom smjeru i moramo to nastaviti činiti, naglasio je Véran

(www.jabuka.tv)

7 komentara

 • Daa i bas zbog cijepljenja je pao Broj zarazenih za 30% vaauuu… ucijenjen narod, cjepivo postala svrha Sama sebi, sad vidimo sta se to kotrljalo iza brda kad je ovo sve uopce pocelo. Tako nezgrapno provedena plandemija.

  Cinjenica je da brojke rastu/padaju kako bi i inace padale bez i sa mjerama/cjepivom/Lockdown… Kao i sve ostale sezonske bolescurine, nikakvo nosenje maske nece smanjit broj bilo cega….

  • Kakvo sarlatanstvo i nemar, nevjerojatno… Nista od toga sto si ti napisao nije cinjenica, dapace, ali samo nastavite doktori, kad vas zaboli nesto neka vas lijece fratri i babe vange

   • Operacija ispiranja mozga uspjesna, cestitke HRT-u.
    Sramota da policiju moraju zvat jer djetetu u skolu ne daju bez maske. Fuj, gdje je ljudskost nestala. Corone ima, to nitko ne dvoji. Molim ljude da hodajuce Corona diktatore stigmatiziraju jer su opasni za drustvo.

 • Ucjene i nasilje nad narodom nece proci… Ovi sto su otpusteni ne zakonito za godinu dvije lijecit ce ove sto rade. Narod je strpljiv ali svemu dode kraj. Ovo je sotona na djelu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.