Fra Ante Marić više nije kapelan Polja

Fra Ante Marić
Nakon 11 godina fra Ante Marić prestaje biti kapelanom Polja. Novi kapelan Polja fra Josip Vlašić je na zadnjoj svetoj misi na Barama pročitao dekret kojim to potvrđuje.

Biskup Petar Palić je zahvalio fra Anti na njegovu trudu.

Fra Ante je poznat kao narodni fratar, omiljen među narodom, uvijek nasmijan i takvog ga i dalje pamtimo.

Jednom prigodom je za školski časopis u intervjuu Katarine Lovrić rekao:

Ja volim Polja od kad sam god fratar. Pa moja je postojbina Podčabulja – ima tu gena. Polja su raj na zemlji. Moramo ga čuvati. Ne smijemo u njemu činiti zabranjene stvari. Ako to budemo činili Bog će nas iz njega kao i Adama i Evu otjerati. Fratri oduvijek brinu o Poljima. U zadnje vrijeme najviše fra Petar i fra Vinko. Evo, i ja sam im se službeno pridružio. Nadam se da će na Polja doći mladi i dobri fratar koji će pružiti vjernicima svu onu duhovnu raskoš koja se ni naslutiti ne može. Fra Petar je uredio što se da urediti, sačuvao groblja, napravio predivne kapele, Gospu Snježnu, sv. Iliju u Masnoj luci Franjevačku kuću molitve. Svemu tome treba dati i sačuvati dušu.

Kao što je i priželjkivao za novog kapelana Polja izabran je, mladi i dobri fratar koji će pružiti vjernicima svu onu duhovnu raskoš, fra Josip Vlašić, piše Blidinje.net.

fra Josip Vlašić

Rođen 1978. u Sovićima. Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi u Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu. Jedan je od franjevaca koji organizira e-Duhovne vježbe.

(www.jabuka.tv)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.