Fra Ante Marić u Širokom Brijegu predstavlja roman “Plaču li jeleni”

Fra Ante Marić

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg organizira promociju romana “Plaču li jeleni” fra Ante Marića, koja će se održati u ponedjeljak 15. siječnja u kinu Borak u Širokom Brijegu, s početkom u 19 sati.

Nakon Gradnića, rodne župe fra Didaka Buntića, Široki Brijeg ima čast ugostiti fra Antu Marića, autora romana “Plaču li jeleni“, koji donosi dojmljivu priču smještenu u vrijeme povijesne selidbe djece iz Hercegovine u Slavoniju pod fra Didakovim vodstvom, dočaranu iz perspektive jednoga dječaka koji odlazak u Slavoniju ne doživljava kao spas, nego kao propast i izdaju.

Fra Ante Marić ovaj roman napisao je sudjelujući u natječaju za pisanje sinopsisa za dugometražni igrani film “Didak”. Roman je izišao u nakladi “Naših ognjišta”.

U predstavljanju sudjeluju autor fra Ante Marić, književnik Dragan Marijanović, fra Gabrijel Mioč, glumac Andrija Zeljko, guslar Mate Anić i dramska skupina Franjevačkoga svjetovnoga reda Široki Brijeg. Voditeljica promocije je novinarka Željka Šaravanja.

Fra Ante Marić Plaču li jeleni

(www.jabuka.tv)

7 komentara

 • Dušatori ne udvarajte se fratru. Da je ostao na BRIJEGU, razapeli bi ga kao i fra. PJULJIĆA, fre SRETENA i ine…Okanite se ,kukavice , portala i idite se ispovijediti na Brig i to trebate činiti godinama koliko ste hulili. Nek’ vam je BOG na pomoći!!!!!
  0  3
  • Šta je tebi, šta trabunjaš..kakvi dušatori, kakvo udvaranje. Slobodno se ti ispovijedaj,ako imaš potrebu.Fra Ante , fra Mladen i fra Rozić su bili ekipa, svjetlo na Širokom Brijegu.Tko je potjerao fra Sretana, narod sigurno nije.
   1   0
 • Fra Ante ovo o dječaku – covjeku Marku me rasplakalo .
  U svim vremenima i odlascima se plakalo u Hercegovini,kad se odlazi tuzne suze ‘a kad se vraća kuci suze radosti.
  0  0

Komentiraj: