Najbolji mladi tenisači na ITF-om turniru “Central osiguranje”

Melbourne će u razdoblju od 13-28. siječnja biti poprište svjetskih teniskih zbivanja jer nas u Australiji očekuje prvi Grand Slam sezone, međutim zanimljivo će u istom razdoblju biti i na terenima SC-a “Đulić” u Širokom Brijegu.

Naime, Široki Brijeg je i ove godine domaćin dva turnira ITF-a za uzrast do 18 godina u muškoj, kao i ženskoj konkurenciji.

“Kvalifikacije za prvi turnir se igraju u subotu i nedjelju (13-14. siječnja), dok glavni dio kreće od ponedjeljka i završava u subotu, dakle 20. siječnja, a istog dana kreću kvalifikacije za taj drugi turnir koji se igra od 22-27. siječnja. Veliki je ovo događaj i za naš klub i općenito tenis u Bosni i Hercegovini”, kaže za Jabuku.tv Marko Čuljak, predsjednik organizacijskog odbora turnira u Širokom Brijegu.

Turniri nose službeni naziv “Central osiguranje”, a pored igračica i igrača iz BiH i susjednih zemalja dolaze i najbolji mladi tenisači iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Italije, Rusije, Češke, Slovačke, Turske, Ukrajine, Bjelorusije, pa i predstavnici iz Irske, Izraela, Hong Konga…

“U glavnom dijelu turnira sudjeluju po 32 igračice, odnosno igrača, a isto tako u kvalifikacijama imamo 32 igračice, te igrača, pa će po 8 najboljih iz tog kvalifikacijskog dijela izboriti glavni turnir. Dakle, imamo ukupno 56 igračica i igrača u svakom od tih turnira, gotovo sve ono što najviše vrijedi trenutno u svijetu tenisa u tom uzrastu i nema sumnje kako ćemo dosta tih igračica i igrača vrlo brzo gledati na velikoj sceni, odnosno na onim najkvalitetnijim ATP ili WTA turnirima”, kazao je u najavi predstojećih turnira Marko Čuljak.

Ulogu glavne sutkinje na turniru imat će Hana Mehmedagić iz Tuzle.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.