Foto: Zimske radosti na Blidinju

Nedjelja jutro, temperatura debelo ispod nule, grijemo auto i polazimo u zimsko patroliranje našim parkom. Krenuli smo od križa prema jezeru. Auto se već ugrijalo, tako da vanjsku sibirsku temperaturu i ne osjećamo, no svakim zaustavljanjem auta i fotografiranjem ruke nam promrzavaju. Jučerašnje jutro bilo je jedno od hladnijih ove zime, kažu da će i narednih par isto biti hladno, točnije očekuju se sibirska jutra.

Pogled prema Badnjima

Cesta zaleđena ali prohodna, s dobrim zimskim gumama i kontroliranim brzinama nemamo nikakvih problema na putu. Uz jezero susrećemo dvoje starijih šetača kojima očito ovakve temperature odgovaraju, ni ne pomišljamo da stanemo nego ih iz auta slikamo i nastavljamo dalje. Sunce, koje uz kombinaciju s vjetrom i snijegom, stvara predivne prizore na jezeru. Naravno naš fotograf sve to pomno bilježi kako bi vam mogli prenijeti dio zimske čarolije s jezera.

Skrećemo prema Masnoj Luci i Badnjima. Ovaj put nismo stigli na
misu u Masnu Luku ali po autima zaključismo da je bilo kao i svake nedjelje vjernika koji svoj duhovni mir pronalaze u crkvi svetog Ilije. Naša patrola kreće prema Badnjima i to imamo šta vidjeti. Djecu koju susrećemo govore nam kako skijaju na ski stazi koju smo prošli tjedan predstavili u jednom od naših članaka. Dolazeći do staze imamo šta vidjeti, 20-ak djece iz okolnih vikendica uživa na snijegu, dok malo stariji uživaju uz dobro vino i pečenicu.

 

 

Nastavljamo dalje i krećemo prema Risovcu, uz put susrećemo malo više šetača jer već je i temperatura malo popustila tako da je bilo, uz toplu odjeću, ugodno šetati. Naša patrola nakon par fotografija odlazi prema svome domu, a vama u fotogaleriji prenosimo barem dio onoga što smo jučer mogli doživjeti u našem parku.

Fotogalerija!

Blidinje.net2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.