Pokušaj otmice sedmogodišnje djevojčice iz Čitluka

Sedmogodišnja djevojčica iz Čitluka samo zahvaljujući svojoj spretnosti i sretnim okolnostima se u petak na igralištu ispred osnovne škole doslovno iščupala iz ruku otmičara, piše Večernji list, a prenosi Bljesak.info

Djevojčica je još uvijek u šoku i strahu, noću se budi i plače od proživljene traume. Njezin otac I. B. ispričao je za Dnevni list potresnu priču o pokušaju otmice, koje, čini se, postaju sve češća pojava u Hercegovini, ali i općenito u regiji.

Otac je zamolio da se ne objavljuje identitet kako dijete ne bi imalo dodatne neugodnosti. Svoju priču odlučio je podijeliti s novinarima, kako bi se alarmirala policija i čitava zajednica da se ne bi dogodilo najgore.

Kako je rekao I. B., njegova kćerka, učenica prvog razreda Osnovne škole u Čitluku, u petak nakon završetka nastave, između 15 i 15.10sati, krenula je preko obližnjeg igrališta kući.

”U jednom trenutku prišla joj je starija muška osoba, uzela je za ruku uz riječi: “Ti ćeš sa mnom, ja ću te odvesti kući.” Nakon toga, kćer mi se okrenula prema toj osobi, pogledala ga, vidjevši da ga ne zna počela se trzati i otimati”, govori otac.

Nadalje, on navodi kako se djevojčica trzala nekih desetak metara, sve do jednog suženja kod ograde, gdje se uspjela iščupati, jer kroz to suženje može proći samo jedna osoba. Uspjevši pobjeći od otmičara, djevojčica je uletjela u prvu zgradu koja joj je bila na putu i počela zvoniti na prva vrata. Sve to je, čini se, uplašilo otmičara, koji je nakon što je vidio da djevojčica ulazi u zgradu netragom nestao.

”Ona je nakon toga došla kući, sva prepadnuta i u šoku. Tek naknado kroz lagani razgovor počeli smo od nje izvlačiti dio po dio priče”, navodi I. B.

S obzirom da se radi o sedmogodišnjoj djevojčici koja je proživjela sve navedeno, ona nije mogla u detalje opisati izgled osobe koja ju je pokušala oteti, kazavši samo kako se radi o njoj nepoznatoj starijoj muškoj osobi.

”Dijete je još uvijek u šoku, budi se noću govoreći kako ju je strah, a kada ju pitamo čega, samo odgovara onoga s igrališta”, prepričava svoju potresnu priču I. B.

Kaže kako nikada nije imao nikakvih prijetnji ih nešto slično, te da je sasvim običan građanin.
”Ovdje se vjerojatno radi o slučajnom odabiru, jer se na mjestu moje kćeri moglo naći bilo koje drugo dijete. Upravo zbog toga sam se i obratio medijima, kako bi na ovaj način upozorio sve roditelje što se sve događa te kako bi nadležne institucije ovom problemu posvetile više pozornosti”, rekao je ovaj otac za Dnevni list.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije jučer su kazali kako ne postoji ovakva prijava. Međutim, I. B. kaže kako je cijeli slučaj prijavio svom poznaniku koji radi u čitlučkoj policiji.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • To je strašno, bojim se da će toga biti još više. Roditelji čuvajte svoju djecu! A ovu obitelj, kojoj se to dogodilo, bih savjetovala da svoje dijete odvedu psihologu, on će joj stručno moći pomoći prevladati doživljeni stah i šok.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.