FOTO: Posjetom tehnološkom parku Intera završio tečaj programiranja u organizaciji GRUM-a

Tečaj programiranja koji je počeo u srpnju, a koji je organizirala Grudska udruga mladih GRUM u suradnji s HT-om, završen je. Tijekom srpnja i kolovoza polaznici su imali priliku usvojiti brojna znanja i vještine. U razgovoru s GRUM-ovcima doznali smo kako ih je nedostatak ovog područja u srednjoškolskom obrazovanju potaknuo na organizaciju predavanja srednjoškolcima i studentima kojima je želja naučiti savladati ovo zahtjevno zanimanje, piše VL.

Tečaj su vodili Ante Miloš i Stanko Pralas iz GRUM-a. U sklopu tečaja održan je niz dodatnih predavanja gdje su polaznici imali priliku još više napraviti za svoju naobrazbu.

Zanimljivo je bilo predavanje dr. sc. Petra Mostarca sa zagrebačkog FER-a koji je objasnio teorijsku pozadinu signala i sustava, te logički pristup programiranju.

Predavanje je održao i Ivan Vidović iz Gruda koji je s kolegom već na studiju pokrenuo tvrtku Neoinfo. Od 2008. godine tvrtka Neoinfo postala je registrirani Microsoft partner i registrirani IBM partner. U svom predavanju Vidović je predstavio polaznicima na koji način je pokrenuo tvrtku i sve o funkcioniranju tvrtke u današnjem vremenu.

Marin Glibić, student FER-a, predstavio je startup Fieldpod kojeg razvija sa svojim kolegama.

Tečaj je završio posjetom INTERI, tehnološkom parku u Mostaru.

 

 

FOTO: grude-online.info

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.