FOTO: Otirač odigran u Grudama

Prepuna kino dvorana u Grudama sinoć je pogledala monodramu Otirač. Svi nazočni uživali su u dinamičnoj i poletnoj diplomskoj predstavi mostarskog glumca Ive Krešića. Iako Otirač ima naznaka komedije, govori o mnogim negativnim pojavama koje su se dogodile u ovom poslijeratnom društvu.

Lažni obožavatelji umjetnosti i kulture, političari, pasivni studenti samo su neki od likova koje Ivo prikazuje u svojoj monodrami. Posebnu pozornost posvećuje negativnim pojavama i običajima u našem društvu.

Što je to toliko zanimljivo u predstavi
Otirač pruža publici dinamične teme u kojima gledatelj zapaža kako smo svakodnevno izloženi pojavama i likovima koje Otirač ismijava. Oni nisu neki izmišljeni likovi. Oni su svuda oko nas. U našem susjedstvu, na našem fakultetu, pa čak i u našoj obitelji. Kažu kako dobar humor ima onaj tko se zna šaliti na svoj račun, a Ivo Krešić je to upravo pokazao. Kao rođeni Mostarac prikazuje smiješne situacije u Mostaru. U jednom dijelu čak se pita kako to da taj grad nema čak dovoljno kanta za smeće.

Organizatori zadovoljni odazivom
Grudska udruga mladih (GRUM) ističe zadovoljstvo zbog velikog odaziva publike. Naime, sjedeća mjesta u kino dvorani bila su popunjena tako da je jedan dio gledatelja morao sjediti sa strane. Zanimljivo je kako je osim Gruđana predstavi nazočio određen broj ljudi iz Ljubuškog, Čitluka, Posušja i Širokog Brijega.
– Ovo je svakako veliki poticaj našoj udruzi i pokazatelj koliko Grudama, ali i ostalim hercegovačkim mjestima nedostaje kulturnih događanja. Hvala svima što su se odazvali na predstavi – izjavio je jedan od članova GRUM-a.

Nakon tribine Nine Raspudića u Grudama, božićne humanitarne akcije i predstave Otirač možemo još očekivati zanimljivih projekata u organizaciji GRUM-a.

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.