Fortnite: Battle Royale – Sve što trebate znati u početku!

Postoji velika šansa da ste već čuli za igru Fortnite: Battle Royale, posebice jer je nedavno na Twitchu bila iznimno gledana. Ako niste, nema veze – na pravom ste mjestu. Mi ćemo vam u ovom tekstu predstaviti jednu od najzabavniji igara, što ona jest, kako se igra i o čemu se tu radi.

Također, nedavno je izbačena verzija za iOS koja je u potpunosti kompatibilna s onima na Windowsima i PlayStationu 4. No, da ne dužimo, pogledajmo o čemu se tu radi i zašto još danas morate početi igrati ovu igru.

Što je Fortnite?

Fortnite je prilično unikatna igra koju je razvila kompanija Epic. Početak ove igre je bilo isključivo ubijanje zombija (zombie defense shooter), no onda je dodan mod “battle royale” zbog kojeg je igra i postala popularna. Battle Royale je žanr igre koji je postao iznimno popularan prije godinu- dvije i njegovo vrijeme tek dolazi.

Što je “battle royale”?

Kada bismo vam morali objasniti što je ovaj žanr, rekli bismo da je to mod koji možemo sažeti u par riječi: “ubij sve oko sebe i pokušaj preživjeti”. Zamislite “Hunger Games” ali u malo drugačijem obliku.

Iako svaka igra ovom žanru pristupa drugačije, odnosno iz svoje perspektive, sve one u globalu slično rade. Točnije, sve se svodi na sličan gameplay i sličnu “radnju”. Vi i još 99 osoba ste “bačeni” na mapu, zajedno s oružjem i igra kreće.

Imate određenu zonu, te jedan krug koji predstavlja granicu do kuda se možete kretati. Taj krug se s vremenom sve više i više smanjuje, a pobjednik je onaj koji zadnji ostane živ. Prilično jednostavan koncept, a opet tako zabavan.

Zašto su ove igre toliko popularne?

Igre ovog žanra su počele zapravo kao modovi u igrama kao što su DayZ i H1Z1. Nakon toga se tvorac tih originalnih modova – Brendan Greene – sjetio kako bi on mogao napraviti posebnu igru koja će biti isključivo “battle royale” i tako je nastala igra PlayerUnknown’s BattleGround, odnosno PUBG.

Pa kako to da tek sada svi žele igrati ovakve igre? To je zato što su ove igre tek sada sazrele i tek sada su se ljudi zagrijali za takav način igranja. Nekako se lako navući na igre gdje ste u areni s 99 drugih osoba i pokušavate biti bolji i lukaviji od njih.

Mnoge developerske kuće su bile zainteresirane za ovakve igre kada je PUBG lansiran, ali samo je Epic napravio nešto vrijedno spomena. Kreirali su Fortnitemode koji je imao više akcije od PUBG-a, pojednostavljenu mehaniku, brže matcheve, unikatni stil …

Upravo su unikatni stil i gameplay učinili Fornite vrlo gledanom igrom na Twitchu, da su je sada i razni celebrityji počeli igrati.

Što znači “early access”?

Fornite je tehnički još uvijek u fazi “Early access”. To znači da igra još nije do kraja završena. unatoč činjenici da je igra igriva, besplatna i da ju možete skinuti s Interneta. Igra se svako malo ažurira, krpaju se bugovi, nadograđuje se sadržaj igre i slično.

Inače, Early access znači to da gameri mogu kupiti nedovršenu igru kako bi ju igrali prije ostalih, a kada dođe finalna verzija mogu nastaviti igru bez bugova i sa “ostalim” igračima. Tako je bio nuđen i Forniteov originalni mod – Save the world. Fornite Battle Royale je više spada u “open betu”, nego u early access jer ju ne morate platiti da biste ju igrali.

Epic je rekao da će igri dodati još hrpu stvari, ali s vremenom. To je dobro, ali s druge strane, svaki novi update zato može donijeti neke nove bugove i propuste. Većina nas na računalu ili konzoli se neće s time previše zamarati, ali bi moglo odbiti igrače na mobitelima. Naša preporuka je da igru igrate ipak na računalu/konzoli, a ne na mobitelu.

Kako igrati Fortnite?

Od samog početka, Fornite je vrlo intenzivna igra za igrati. Imate 100 individualaca koji mogu biti podijeljeni u 2 tima po 50 osoba ili 4 tima po 25 osoba. Sve osobe padnu na mapu koja je velika 8 x 8 kilometara i to je to. Vrijeme je da nađete oružje i počnete ubijati neprijatelje.

Koji je cilj?

Prvi i najvažniji cilj je preživjeti zadnji. Kao što nagađate, lakše je to reći nego učiniti, ali što je tu je. Naravno da neće biti lagano jer često možete naletjeti na jako dobre Fornite igrače koji će vas bez problema ubiti i uzeti vam sve što ste imali kod sebe.

Loot, loot, loot ….

Prvi što morate napraviti je kada sletite na mapu je naći mjesto s oružjem (loot). Zapravo, ne mora nužno biti oružje. Trebate naći nešto s čime ćete moći preživjeti u ovoj divljoj areni.

Tako na mapi možete naći oružje, metke za oružje, iteme za liječenje, eksplozive … Svi ti itemi vam mogu pomoći da preživite igru.
Inače, gotovo uvijek ćete naći pušku, pogotovo ako sletite na mapu tamo gdje slete i drugi. No, čim sletite, počnite pucati ili će netko zapucati na vas.

Ostalo

U samoj srži, Fornite je shooter, pa ako ste već igrali takve igre, vrlo brzo ćete se prilagoditi i ovoj. Sve što morate znati je da headshot nanosi najviše štete, ali ga je i najteže izvesti. I to je to. Naravno, trebat će vam neko vrijeme da se naviknete na dinamiku igre i pucanje jer će toga biti jako puno u samoj igri, piše www.pcchip.hr.

U nekom vremenu tijekom igre, htjet ćete nabaviti drvo, cigle ili metal. Te materijale možete naći posvuda na mapi, a trebat će vam 100 komada nekog materijala da biste nešto mogli sagraditi. Vidjet ćete kroz igru da je gradnja građevina važan aspekt ove igre.

Što reći za kraj? Ništa osim da se radi o odličnoj igri koju biste trebali probati još danas. Možete ju igrati na PS4, računalo, mobitelu, te Xboxu One.

Skinite Fortnite ovdje!
(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.