FK Borac: Nismo izbačeni iz europskih natjecanja

Povodom UEFA-ine odluke da se Borac kazni sa zabranom nastupa u europskim natjecanjima od sezone 2024/2025 zbog kašnjenja sa isplatom financijskih dugovanja, oglasio se klub iz Platonove.

Iz Borca ističu kako klub nije izbačen iz europskih natjecanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

FK Borac nije izbačen iz europskih natjecanja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 eura zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja financijskih obaveza u sezoni 2022/23. Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u europskim natjecanjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tijekom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolirala poslovanje FK Borac.

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. listopadom 2022.godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 eura uz obavezu da plati i dodatnih 1000 eura troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uvjeta. Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz europskih natjecanja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji.

Banjalučki Borac na tri sezone izbačen iz Europe

FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit. Senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano su usmjerani da se baci ljaga na klub. FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući europskog nogometa nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u natjecanjima pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netočne informacije, a nama ostaje da se, unatoč svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam “kuloara i izvora”, borimo za novi nastup na europskoj sceni. FK Borac iskoristit će sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u europskim natjecanjima traži da demantiraju napisano.

FK Borac, ukoliko za to bude potrebe, podnijet će i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vijek postojanja, stoji u priopćenju Borca.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.