Banjalučki Borac na tri sezone izbačen iz Europe

UEFA je kaznila banjalučki Borac zbog neplaćanja dospjelih financijskih obaveza iz prethodne sezone.

UEFA je sankcionirala 11 klubova i to Aris (Grčka), Astana (Kazahstan), Cluj (Rumunjska), Floriana (Malta), Konyaspor (Turska), Kyzyl-Zhar Petropavlosk (Kazahstan), Olimpija (Slovenija), Osijek (Hrvatska), Rijeka (Hrvatska), te Valmiera (Latvija).

Navodi se da je procedura pokrenuta zbog kašnjenja od više od 90 dana u isplati, te je navedenim klubovima izrečeno isključene iz Europe pod navedenim uvjetima za koje bi se inače kvalificirali u sljedeće tri sezone.

Cluj i Osijek su isključeni iz Europe i kazna će postati pravomoćna ukoliko klubovi ne ispune svoje obaveze u sljedeće dvije sezone dok Aris, Astana, Olimpija i Rijeka moraju svoje obaveze izvršiti u sezoni 2023/2024 kako ne bi bili suspendirani iz Europe.

Vrijedi naglasiti da ova kazna postaje važeća od naredne sezone i da će Borac igrati u Europi u sezoni 2023. / 2024. ako izbori plasman u neko od europskih klupskih natjecanja u tekućoj sezoni.

Kazna za Borac vrijedi za sezone 2024. / 2025., 2025. / 2026. te 2026. / 2027.

Pored toga, klubovi će morati platiti novčane kazne, a Banjalučani su kažnjeni sa 10.000 eura, prenosi Dnevni avaz.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Koja glupost.Sta bi bilo s njima i sa sirokim da se izbace iz europe.Za 2 godine klubovi bi se ugasili.Ovako im treba pokloniti europu da se odrzavaju

  • Pa nece propasti ali ne mozes preko drugi jaci klubova kukati i trazit europu.Liga ionako nema ugled ali opet vidit kvalitet njih i borca to je sramota.Jaci su saraj tuzla velez zeljo a za zrinjski se zna.Ima jos klubova koji su jaci od sirokog a nisam napisao.Gledaj stvari realno.Ovi predsjednik saveza je sramota za ligu.Opet ako si ogranicen ne mozes ti gledat stvari realno

    • Bitno je da ti komentiraš široki, težak ti je život ove godine jer posle svake utakmice ti pišeš po 20 komentara o nk širokom, oćemo stručno viđenje i za kk široki, ili za općenito stanje u našem gradu, da vidimo stručnjaka i na drugim područjima jer si se u komentarima o nogometu iskazao

  • Ajde vise okanise fudbala , realno nemas pojma o tome i drzi se vise tema o kojima se razumis i komentiraj agrokutak

  • Opcenito stanje u nasem gradu?Siroki je jedna izuzetno jaka ekipa.Leotar i sloga bez bar 80% zalaganja nemogu dobiti tu ekipu.Agrokutak.Krompir ce ove godine biti izuzetno jaki.Ici ce i u europu i biti ce to veliki financijski kolac kao sto nas Dario kaze.

    • Takoje drzi se krompira i okani se fudbala. Agro je tvoja domena i drzi se toga , ajde i popij jos jednu pivu zuja tije mislim najdraza

  • Pokazuje li ti poluvrjeme na pecari koja je moja domena.Evo pisem javno komentar svit vidi.di si na kojoj si strani pokazi se hendikepu jedan.

  • Propuho , bas kad neidje vidi se ko istinski voli svoj klub. Nije mi drago radi rezultata ali za mene je samo Siroki i niko vise a ti ozezi jos jednu zuju kad ti je po volji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.