Firefox 13 donosi puno novih mogućnosti

Nova inačica Mozillinog web preglednika trebala bi omogućiti brže podizanje preglednika, bolju prilagodbu početne stranice, stranicu za tabove.

Inačica 13 donosi više novosti: redizajniranu početnu i tab stranicu, podršku za odabir tabova pri obnavljanju prijašnjih pregledavanja (kako bi se ubrzalo podizanje preglednika), kao i Reset Firefox, opciju koja bi trebala omogućiti rješavanje većih problema jednim klikom.

Službeno će biti predstavljena 5. lipnja, od kada će biti sadašnjim korisnicima Firefoxa biti dostupna i kao nadogradnja, piše Software Crew.

Nova početna stranica značajno je promijenjena. Možete je prilagoditi svojim potrebama i željama, dodati prečice do oznaka, preuzimanja, dodataka, povijesti pretraživanja, usklađivanja, postavki te povratka tabova koje ste koristili tijekom prethodnog pregledavanja, a možete je i zakačiti kao tab za aplikacije (kako biste olakšali pristup), piše tportal.

Firefox 13 ponudit će vam te opcije prilikom prve instalacije, odnosno određivanja postavki. U Mozilli je namjeravaju koristiti kao portal za nadolazeći dućan online App Market te dalje razvijati.

Stranica za nove tabove nalik je onima u Chromeu i Operi. U početku je prazna, no s vremenom će početi nuditi ikonice često posjećenih siteova. Možete ih sami dodavati ili uklanjati, kao i vratiti se na praznu stranicu (uz pomoć dugmeta Show/Hide u gornjem desnom kutu).

Opcija tabovi na zahtjev omogućuje odabir tabova koji će biti učitani, kako bi se ubrzalo pokretanje preglednika. Da biste je aktivirali, otvorite tab General u dijaloškoj kućici Options.

Do opcije Reset Firefox doći ćete tako što ćete utipkati ‘about:support’ u adresnu traku. Trebala bi vam omogućiti rješavanje većih problema jednim klikom miša. Alat jednostavno stvori novi profil, u koji preseli ključne podatke (oznake, povijest, lozinke i slično) iz nefunkcionirajućeg profila.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.