Filozofski fakultet Mostar: Osnovan Klub studenata informacijskih znanosti

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u petak, 5. veljače 2016., održano je predstavljanje Kluba studenata informacijskih znanosti u amfiteatru Gabrijel Jurkić.

Klub je službeno osnovan prije dva tjedna, a iza sebe već imaju uspješno odrađenu edukativnu radionicu, gdje su u suradnji s Udrugom studenata filozofije SOPHOS držali dodatna predavanja iz kolegija Logika.

Nazočnima su se obratili dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta koji je naglasio kako je cilj ove udruge afirmirati ono što studiraju, kao i područje koje studiraju ”To je ono što je najvažnije, kako bi sutra afirmirali sebe; pojedinačno morate afirmirati, promovirati i štititi vaš poziv”, izjavio je Tomić.

Pročelnica odsjeka Informacijskih znanosti, prof. dr. sc. Jadranka Lasić – Lazić je istaknula kako je ova profesija vrlo važna , jer je informacija temeljni resurs vremena u kojem živimo“. A kao znak podrške studiju Informacijskih znanosti u Mostaru, odsjek Informacijskih znanosti sveučilišta u Zagrebu će pokloniti 150 stručnih knjiga Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Uz zahvalu kolegama studentima, pročelnica studija je zahvalila i stručnom osoblju koje je radilo uz studente na osnivanju kluba, a to su prof. Marko Odak te asistent Mateo Jurčić.

Posebni gost predstavljanja kluba je bio i rektor Zagrebačkog sveučilišta, prof. dr. sc. Damir Boras, koji se također obratio nazočnim studentima; a na koncu predstavljanja o nastanku kluba, ali i samom klubu je rekao nešto više predsjednik kluba Jozo Ćavar, student treće godine preddiplomskog studija Informacijskih znanosti.

Ćavar je naglasio kako je za projekte koje su nabrojali potreban ogroman trud ”stoga vas pozivamo da se učlanite u klub i da zajedničkim, kontinuiranim radom i savjetovanjem sa stručnim osobljem fakulteta ostvarimo navedene ciljeve. Truditi ćemo se doprinijeti promociji studija i fakulteta, a u konačnici olakšati će svima nama da dobijemo ono što sa diplomom želimo, a to je posao”, rekao je Jozo Ćavar.

Vodstvo kluba čini predsjedništvo, koje čini predsjednik, potpredsjednik Mario Batarilo, tajnica Šima Barbarić, blagajnik Mladen Marinčić te organizatori čija je voditeljica Lucija Mandić, priopćeno je Kluba studenata informacijskih znanosti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: