Film "General" otvara 13. Mostar Film Festival | Jabuka.tv

Film “General” otvara 13. Mostar Film Festival

Od četvrtka, 28. studenoga do ponedjeljka, 02. prosinca svjetla pozornice Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače će zasjati, a grad Mostar će opet biti u znaku vašeg i našeg filmskogfestivala, najavio je ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Dodao je kako će ljubiteljima filmske umjetnosti festival i ove godine ponuditi natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu Vlatka Filipovića, studentski program te obiteljski vikend.

Pored navedenog, za vas smo pripremili i naše masterclass radionice, ali i zabavni dio programa. Svaku večer, nakon projekcija, after party očekuje vas u Golden Cube-u.

Ovogodišnji festival svečano će otvoriti film “General” Antuna Vrdoljaka, koji je dio natjecateljskog programa, a posvećen je liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine.

“General” je sniman na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma tehnikom i ljudstvom. Slavni Goran Višnjić tumači glavnu ulogu Ante Gotovine.

Zanimljiv je odabir glumaca u ulogama ostalih generala Hrvatske vojske: Mustafa Nadarević je general Janko Bobetko, Tarik Filipović igra generala Davora Domazeta Lošu, a Boris Svrtan general Antu Rosu.”General” je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

Cijene ulaznica za filmove natjecateljskog dijela programa su 5 KM, dok su filmovi obiteljskog vikenda 2 KM. Ulaz na sve ostale projekcije, kao i masterclass radionice i promociju knjige “Milena Dravić ili ključ snova” je besplatan.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: