FIFA poništila glasove Egipćana za Salaha zbog velikih slova – Jabuka.tv

FIFA poništila glasove Egipćana za Salaha zbog velikih slova

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) prethodnih dana izazvala je polemike o regularnosti glasanja za najboljeg igrača budući da se javilo više njih koji tvrde kako nisu glasali za pobjednika Argentinca Lionela Messija.

Naime, pojedinim nisu priznati glasovi, a upravo je to bio slučaj s reprezentacijom Egipta, odnosno njezinim izbornikom i kapetanom.

Egipćani su logično glasali za svog Mohameda Salaha, iako su u najužem krugu kandidata za igrača godine bili Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk i Messi.

Liverpoolovom ofanzivcu nije bilo pravo kada njegovog imena nije bilo na službenom FIFA-inom spisku, dok se nogometni savez Egipta ogradio rekavši da su i kapetan i izbornik glasali za Salaha, prenosi Klix.ba.

FIFA je sada objasnila kako glasovi jednostavno nisu priznati jer su imena bila napisana velikim slovima pa se to nezavisnom posmatraču iz Švicarske učinilo neispravnim.

Osim toga, obrasce za glasanje nije potpisao generalni sekretar egipatskog saveza, a do sada su se zbog glasanja bunili još Sudan i Nikaragva.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.