FIFA lansirala besplatni nogometni streaming servis

Svjetska nogometna federacija FIFA postala je prva sportska organizacija u svijetu koja je lanisirala vlastiti OTT streaming servis za prijenos utakmica.

Objavljeno je kako će FIFA+, kako je servis nazvan, ponuditi vrhunsku platformu za sve ljubitelje nogometa – i to besplatno.

FIFA+ prenosit će više od 40.000 utakmica na godinu, od čega oko 11.000 ženskog te 29.000 muškog nogometa, iz svih dijelova svijeta i iz svih šest svjetskih konfederacija.

Gledateljima će na raspolaganju biti utakmice koje do sada nisu mogli gledati u prijenosima uživo, iz brojnih svjetskih liga, kako juniorskih, tako i seniorskih. Već sada, netom nakon pokretanja servisa, mjesečno će biti dostupno 1.400 prijenosa nogometnih utakmica, a taj će se broj vrlo brzo povećavati, piše Bug.hr.

Bogata arhiva

Prije početka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru, FIFA+ će postati i izvorište bogate arhive utakmica – na toj će se platformi moći pogledati sve i jedna utakmica ikada snimljena na svim dosadašnjim svjetskim prvenstvima, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Bit će to ukupno više od 2.000 sati materijala, prvi puta dostupnih svim ljubiteljima nogometne povijesti. Povrh cijelih utakmica, moći će se gledati i njihovi sažeci, golovi i ključni trenuci. Arhivska građa uključivat će više od 2.5000 video zapisa, nastalih od 1950-ih godina na ovamo.

Napominjemo da se na ovom servisu neće moći gledati prijenosi s FIFA-inog nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Kataru, budući da su prava za to odavno prodana distributerima.

Pored streaminga i gledanja arhivskih utakmica na zahtjev, FIFA+ će donijeti i Match Centre, mjesto gdje će se moći pratiti podaci o više od 400 muških i 65 ženskih nogometnih natjecanja, kroz vijesti, rezultate, ali druge zabavne sadržaje, kvizove, fantasy igre i slično.

Dokumentarci o hrvatskoj reprezentaciji i Luki Modriću

FIFA+ će biti i dom brojnim originalnim dokumentarnim sadržajima koji će pokrivati priče iz nogometne povijesti i sadašnjosti u preko 40 zemalja.

Već sada tamo su dostupni, na primjer, dokumentarci o igračima i timovima – među kojima izdvajamo epizodu serijala o legendarnim kapetanima svojih momčadi, posvećenu Luki Modriću.

FIFA ističe i kako je će na ovom servisu biti dostupan i dokumentarni film Croatia: Defining a Nation. Dugometražni je to film koji govori o tome kako nogomet ujedinjuje hrvatsku naciju. Redatelj je Louis Myles, koji se proslavio upravo nogometnim dokumentarcima, piše Bug.hr.

Već od sada sadržaje na platformi FIFA+ moguće je gledati na računalima i mobilnim uređajima (iOS i Android).

Uskoro, uz proširenje ponude sadržaja, slijedi i podrška za veći broj pametnih uređaja na kojima će FIFA+ biti dostupna. Usluga je lokalizirana na engleskom, francuskom, njemačkom, portugalskom i španjolskom jeziku, a i taj će popis s vremenom biti proširen.

Ponavljamo – sve je potpuno besplatno.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.