FIFA izmješta radna mjesta iz Švicarske u Miami

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) preselit će više od 100 radnih mjesta, uključujući pravni odjel, iz Züricha u Miami.

Time će krovna međunarodna federacija pojačati svoje napore za decentralizaciju, javlja francuska novinska agencija AFP.

Upravljačko tijelo svjetskog nogometa već je preselilo dio svog odjela glavnih saveza članica u Pariz i nedavno otvorilo urede u Miamiju kako bi pomoglo u organizaciji Svjetskog prvenstva 2026. koje će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Pravni odjeli, zajedno s pravosudnim tijelima organizacije, također će se preseliti na Floridu.

Miami se smatrao strateškim mjestom za FIFA-u u svjetlu sljedećeg Svjetskog prvenstva, s obzirom na njegovu blizinu 41 savezu-članici u regiji Concacafa, koja pokriva Sjevernu i Srednju Ameriku i Karibe, te lake veze s Južnom Amerikom, prenosi Fena.

Osim Svjetskog prvenstva, SAD će biti domaćin i proširenog Svjetskog klupskog prvenstva 2025. godine.

Osoblje FIFA-e primilo je vijest o potezu putem e-pošte u utorak, navodi AFP.

Glasnogovornik FIFA-E potvrdio je da se osoblje seli u Miami.

FIFA je globalno upravno tijelo i neki su odjeli obaviješteni o planiranom preseljenju u novi stalni ured u Miamiju. To je u skladu s globalnom vizijom organizacije koja ima 211 saveza članica. Imamo nove urede u Miamiju i Singapuru uz naš ured u Parizu i urede za regionalni razvoj diljem svijeta, sa sjedištem koje ostaje u Zürichu, rekao je glasnogovornik za AFP, navodi STA.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.