FIAT će do 2030. prijeći u potpunosti na električnu proizvodnju

Prije nešto više od godinu dana FIAT je predstavio svoj novi, potpuno električni 500e. Nakon što je izvršni direktor FIAT-a, Olivier François potvrdio da je već u finalnoj fazi razvoja i sportska električna Abarth verzija za 500e stigla je i potvrdu da će elektrifikacija, u stvari, potpuno preuzeti FIAT-ove modele.

Do kraja ove decenije FIAT će postati potpuno električna marka.To su riječi samog Françoisa u novom priopćenju za tisak FIAT-ove matične kompanije Stellantis. Ova najava je povezana sa sastankom kojeg je François imao sa zapaženim arhitektom Stefanom Boerijem, možda najpoznatijim po dvojnim rezidencijalnim kulama Bosco Verticale u Milanu prekrivenim drvećem i rastinjem. Njih dvojica razgovarali su o potrebi hitnih promjena u urbanim krajolicima, za koje je Boeri rekao da su odgovorne za 70 posto globalnih emisija CO2. Također, ovo priopćenje je stiglo neposredno uoči Svjetskog dana zaštite okoliša u subotu, 5. lipnja, prenosi Klix.ba.

Naša je dužnost čim prije imati ponudu na tržištu električnih automobile koji ne koštaju više od onih s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, a u skladu s padom troškova baterija, rekao je François.

Istražujemo područje održive mobilnosti za sve: ovo je naš najveći projekt. Između 2025. i 2030. godine naša će linija proizvoda postepeno postajati samo električna. To će biti radikalna promjena za FIAT.

Pored toga, François je također izjavio da će poznata krovna staza na staroj FIAT-ovoj tvornici Lingotto uskoro dobiti i zelenu transformaciju.

U međuvremenu, u bliskoj budućnosti, za samo nekoliko mjeseci, ponosan sam što ćemo vidjeti pretvaranje legendarne staze na krovu nekadašnje tvornice Lingotto u Torinu u najveće viseće vrtove u Europi, s više od 28.000 sadnica, on je rekao. Veliki, smislen, i još jednom održiv, projekt, koji treba revitalizirati grad Torino, naš dom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.