Ferrero o aferi sa salmonelom: Ovo je ozbiljno

Tvornica čokolade Kinder u Belgiji, koja je u vlasništvu Ferrera, mora se zatvoriti nakon što je povezana s desecima slučajeva salmonele.

Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA također je naredilo povlačenje svih Kinder proizvoda proizvedenih u tvornici u belgijskom Arlonu.

Slučajevi sumnje na salmonelu povezani s Kinder čokoladom prijavljeni su u zemljama uključujući Hrvatsku, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Belgiju. Ferrero se ispričao i priznao propuste.

U popodnevnim satima oglasili su se iz hrvatske podružnice Ferrera.

U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u suradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svojem postrojenju u Arlonu, Belgija.

Stupajući na snagu odmah, proizvodi Kinder Surprise 120g, Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix 133g, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schoko-Bons, proizvedeni u Arlonu, se povlače, stoji na početku.

Kinder povlači određene proizvode iz prodaje u BiH

Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravodobnom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Tvornica će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih tijela.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlon, Belgiji. Tvornica Arlon proizvodi oko 7% ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjoj razini. Na lokalnoj razini provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda, dodaje se.

Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalna razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije.

Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno ispričati svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutaka kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bi zadržali puno povjerenje naših potrošača, stoji u objavi.

Zbog opasnosti od salmonele iz trgovina povučena Kinder jaja

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.