Federalna vlada planira izdvojiti 2 milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić jučer su se sastali s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem s kojim su razgovarali o političkoj situaciji, te investicijama i gospodarskom i turističkom razvoju Grada.

Mahmutbegović je izrazila zadovoljstvo što su projekti deponije i kolektora u realizaciji, te je navela kako će isti, ali i mnogi drugi projekti biti podržati s nivoa države i Federacije.

”Mi smo s razine Federacije shvatili značaj Mostara i problema koji vladaju u gradu. Svim silama smo krenuli u realizaciju određenih projekata s kojima bi poboljšali situaciju kako sa ekonomskog, tako i sa političkog aspekta u Mostaru”, kazala je Mahmutbegović, piše Dnevni list.

Potpredsjednica FBiH ovom prigodom osvrnula se na Mostar kao turistički grad za koji smatra da posjeduje velike potencijale.

”Turizam u Mostaru ima jako veliku perspektivu i u skladu sa tim federalna Vlada je planirala izdvojiti dva milijuna maraka za rekonstrukciju i pomoć Zračnoj luci Mostar. Mislim da je to nešto što će u narednom razdoblju doprinijeti razvoju turizma u gradu”, istaknula je Mahmutbegović. Mostar, prema zaključcima sa sastanka ima jako veliku perspektivu, ali i dobro raspoloženje svih aktera u društvu u izgrađivanju mostova među ljudima i mogućnosti jačanja njegove budućnosti.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić istaknuo je kako će intenzivniji pristup Federacije BiH biti na pitanju zapošljavanja, stvaranja novih pretpostavki za određena ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.

”Na tome vrlo predano radimo zajedno s federalnom i županijskom vladom. Također, prioritet će nam biti pokretanje vjetroparka o kojem se toliko dugo priča kao i obnova razrušenih dijelova grada kako bi dobili ljepšu fizionomiju Mostara”, kazao je Mušić i dodao da, što se tiče političke situacije u Gradu, očekuje da Mostar dobije funkcionirajuću zakonodavnu vlast, piše Dnevni list.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je izrazio zadovoljstvo jer federalna razina vlasti ima nakanu pomoći Mostaru u rješavanju određenih problema.

”Između ostalog razgovarali smo o srušenim objektima i pitanju povratnika. Spominjali smo i razvoj zračne luke koja bi se trebala u narednom periodu razvijati kao i o velikim projektima koji su započeti u gradu te o problemima i projektima u čijem bi rješavanju mogla pomoći Federacija”, dodao je Bešlić. Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović nakon sastanka upriličila je posjetu Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru i RMC Safet Mujić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.