FBiH: Redžo Mehić je novi predsjednik umirovljenika

Novi predsjednik Izvršnog odbora Saveza udruženja umirovljenika u Federaciji BiH je Redžo Mehić, odlučeno je na današnjoj izbornoj sjednici Skupštine Saveza udruženja umirovljenika u FBiH, održanoj u Sarajevu.

Zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Saveza udruženja umirovljenika u FBiH je Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine je Fadil Kunto iz Tuzlanske županije, a predsjednik Nadzornog odbora je Vlado Marić iz Zeničko-dobojske županije.

Skupština je usvojila programske aktivnosti za naredne četiri godine i odmah će se napraviti operativni plan. Trebamo se izboriti za bolji materijalni, socijalni položaj umirovljenika, a tu se podrazumijeva da mirovine budu na vrijeme i u skladu sa troškovima života. Moramo se boriti za adekvatniju zdravstvenu zaštitu, te pod hitno, sa umirovljenicima Republike Srpske zahtjevati uvođenje diferencirane stope PDV-a, kazao je Feni Mehić.

Redžo Mehić

Dodao je da se Savez mora boriti i za rehabilitaciju najteže bolesnih umirovljenika.

Izvršni odbor sačinjen od 11 predstavnika iz svih županija sazvat će tematsku sjednicu na kojoj ćemo dogovoriti način ostvarenja ovih ciljeva, poručio je Mehić.

Savez udruženja umirovljenika u FBiH u narednom periodu zatražit će pod hitno povećanje mirovina za najugroženije umirovljenike, dogovoreno je na današnjoj skupštini Saveza udruženja umirovljenika u FBiH, kazao je Feni Omerefendić. Savez će također, najavio je, tražiti i da se markice koje plaćaju umirovljenici za preglede i za dobijanje recepata ukinu u svim županijama.

Pokrenut ćemo sa umirovljenicima RS-a i Savezom županijskih udruga iz Mostara aktivnosti koje se odnose na uvođenje diferencirane stope PDV-a, da ona bude smanjena najmanje 10 posto u odnosu na sadašnje stanje, jer jedino dvije zemlje u Europi – BiH i Danska – imaju jedinstvenu stopu, kazao je Omerefendić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.