Fascinantan stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom u životu – Jabuka.tv

Fascinantan stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom u životu

Stadion Henningsvæ u istoimenom norveškom selu koje ima petstotinjak stanovnika okružuju nazubljeni vrhunci i čarobna priroda, a mnogi ga smatraju najljepšim na svijetu…

Norveška skupina otoka Lofoti tek je 2007. godine cestom na mostovima povezana s ostatkom zemlje, a ranije su bili dostupni samo trajektom. No bez obzira na udaljenost, čest je gost na popisima mjesta na svijetu koje treba posjetiti barem jednom u životu, prenosi Punkufer.hr.

Iako leže sjeverno od polarnice, zbog sjevernoatlantske struje klima je umjereno blaga – prosječna temperatura u siječnju kreće se oko nule, a u srpnju se penje na oko 12 °C. More oko Lofota jedno je od najznačajnijih norveških ribolovnih područja pa ne čudi da se stanovnici većinom bave ribolovom i preradom ribe.

No zaljubljenicima u nogomet Lofoti su zanimljivi i zbog fascinantnog stadiona. Wembley, Camp Nou ili Maracana legendarni su, ali “nazovimo ga” stadion Henningsvæ na otoku u istoimenom selu koje ima petstotinjak stanovnika mami iznimnom ljepotom. Na njemu igraju rekreativci iz nogometnog kluba Henningsvær IL i djeca.

Nevjerojatno je da igrači uspiju zadržati koncentraciju s obzirom na ljepote koje ih okružuju. Stjenoviti otok obrubljuju dramatični nazubljeni vrhunci, a oko igrališta se nalazi tek komadić asfalta koji služi za parkiranje te drvene konstrukcije za sušenje bakalara. I samo selo plijeni pozornost zbog predivne arhitekture, ljupkih drvenih kućica i malih umjetničkih galerija.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.