Fali ministarstava za sve želje

Sastanak izaslanstava SDA, DF-a te HDZ-a BiH u vezi s raspodjelom pozicija i resora u Vladi Federacije BiH, koji je trebao biti održan do kraja ovog tjedna, stavljen je na čekanje, potvrdio je Dnevnom avazu Sifet Podžić, glavni tajnik DF-a.

Rekao je kako je razlog tome činjenica da je još na čekanju izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.

”Sve je za sada zakočeno. Dok se ne imenuju predsjednik te potpredsjednici FBiH, nemoguće je razgovarati o pozicijama za Federalnu vladu. Uostalom, čekamo i da se premijer Nermin Nikšić vrati iz Katara da bi SDP predložio potpredsjednika FBiH. To je za sada jedino rješenje”, kaže Podžić.

Dodao je kako u DF-u ostaju pri tome da će u pregovorima sa SDA i HDZ-om BiH insistirati na pet ministarskih mjesta u Federalnoj vladi.

”Nećemo ni bošnjačke ni hrvatske pozicije, ali tražit ćemo pet ostalih mjesta”, rekao je Podžić.

I Safet Softić, potpredsjednik SDA, potvrdio je za Avaz kako neće biti najavljenih razgovora o pozicijama u FBiH dok se ne riješi situacija u Doma naroda Parlamenta FBiH.

”Sve je stalo dok se ne riješi pitanje izbora potpredsjednika FBiH. Mogu reći da smo zapali u jednu blokadu. No, kada je u pitanju SDA, mi ćemo, osim premijera, tražiti sve bošnjačke pozicije u Vladi FBiH, a riječ je o ukupno osam mjesta”, rekao je Softić.

Kada je u pitanju HDZ BiH, odranije je poznat stav predsjednika ove stranke Dragana Čovića od minimalno šest ministarskih pozicija u Federalnoj vladi.

(Avaz.ba)2 komentara

  • Bravo, sad navalite na Elektroprivredu i postu te HT-e samo zaposljavajte podobne. Di ce oni sto su ih Lijanovici nabacali zadnje tri godine. Pred same izbore zet Slave Lijanovica Ivan Sakota u puteve zaposlio svu rodbinu ko ce im davat place sta ce radit.Jerko u Elektroprivredu itd. Navali narode dok ima…

  • Bravo za gosta 1,istina 100 posto,dao im ugovore na 3 godine sada ih hrani,neznaju se kruva najesti,tako ona u pošti svu rodbinu svoju,Lijana dezertere sve ubacila.HDZ-a neka se jagmi za ministarstva ali jedno koje konačno nakon 20 god.mora pripasti hrvatima je minist.Branitelja u Vladi Federacije,Čoviću nema pljuvati pa lizati obećao si to i tako se može ispraviti jedino nepravda koju je nanjeo Zukan Helez hrvatima u zadnje 4 godine.Naravno uz blagoslov Lagumđžije,Nikšića,Lijana,Krajine,Čambera i svih bošnjački stranaka.Iz prava se izvodili hrvati bespravno i na bespravan način uvodili se bošnjaci,vjerovatno i muđžahedini sa bosanskim državbljanstvom i vehabije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.