Facebook uklonio reklame s Trumpove stranice: Krše pravila o govoru mržnje

Facebook je danas izvijestio kako je uklonio neke oglase Trumpove predizborne kampanje zbog kršenja politike Facebooka o govoru mržnje.

Reklame, koje su napadale ljude koje Trumpova kampanja naziva “Opasnim ruljama ili ultradesničarskim grupama”, na sebi su imale naopako okrenut znak trokuta.

U četvrtak je Liga protiv klevete objavila kako je taj znak praktički identičan kao znakovi koje su koristili nacisti kako bi klasificirali političare u koncentracijskim logorima.

Uklonili smo ove objave i reklame jer krše našu politiku protiv organizirane mržnje. Naša politika brani korištenje zabranjenog simbola skupina mržnje koje identificiraju političke zatvorenike bez konteksta u kojemu se raspravlja ili u kojemu se taj simbol osuđuje, rekao je glasnogovornik Facebooka Andy Stone za CNN.

Skupina mržnje na koju se referirao su nacisti, kasnije je potvrđeno iz Facebooka.

Reklame o kojima se radilo su ciljale Antifu i pozivale Trumpove glasače da podrže predsjednika kako bi Antifu proglasio terorističkom organizacijom.

Ne dopuštamo uporabu znakovlja organizacija koje šire mržnju i mrskih ideologija, osim ako se ne koriste kako bi ih se osudilo, istaknuo je Nathaniel Gleicher, direktor odjela za propise o računalnoj sigurnosti u Facebooku, odgovarajući na upit na saslušanju koje se u četvrtak održalo u američkom Kongresu u vezi s napisom u Washington Postu.

Iz Trumpove kampanje su rekli pak da je crveni trokut okrenut naopačke simbol koji je koristila Antifa. Iz kampanje su CNN-u ukazali na nekoliko postera, naljepnica i magneta koji se prodaju na raznim sajtovima, ali nisu ukazali ni na jedan primjer Antifinih aktivista koji nose taj simbol, prenosi Index.

Prema podacima iz Facebooka, oglas je pogledan milijun puta prije nego što je uklonjen samo na Trumpovoj stranici.

Direktor komunikacija za Trumpovu kampanju Tim Murtaugh inzistira i dalje na tome da se radi o simbolu koji koristi Antifa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.