Papa u 2020. ne planira putovati u inozemstvo

Papa Franjo ne planira ove godine putovati u inozemstvo, priopćila je u četvrtak Sveta Stolica, jer je pandemija koronavirusa prevelika opasnost za njegovo zdravlje.

Papin program putovanja ionako je bio gotovo prazan, predviđeno je bilo tek jedno službeno putovanje prije nego je pandemija zahvatila Italiju, i to jednodnevni pohod mediteranskom otoku Malti krajem svibnja koji je poslije otkazan.

Sveti Otac (83) je primio službeni poziv da posjeti Irak, Cipar, Indoneziju i Crnu Goru. Usto je izrazio želju da posjeti Južni Sudan, gdje je osobno posredovao u mirovnom procesu kojim se trebao zaustaviti građanski rat.

No predstojnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni rekao je za medije da se nijedan od tih posjeta neće ostvariti u skoroj budućnosti jer “Sveti Otac ove godine ne planira nikakvo putovanje“.

(Hina)


8 komentara

    • A zbog cega? Tko si bolan i sta si da kritiziras Papu? Nevjerojatna drskost ovog kleptomanskog naroda… Pazi, mise nam drze RAZRIJESENI fratri, po Pericu se pljuvalo kao ”sotoni”, i jos se usude i drznu nazivati ovdje nekakvim vjernicima, katolicima?!

  • Nije neće, već ne može zbog kućnog pritvora. Čuj opasnost??Čega se plaši ako će u raj kao ”sveti” otac?

    • A zbog cega bi bio idiot i neodgovorno se ponasao? Upravo na njemu i jest da postavi primjer drugima. Sta je trebao, jer je eto Papa paradirati svijetu, izljubiti tisuce i tisuce ljudi da bi vi kojima je sve to jedna velika zavjera i sta ne, bili zadovoljni? De boga ti…

  • Bog vam svima prosvijetlio pamet,da nekad i nesto suvislo napisete,kultura i pristojnost trebale bi biti osnovne postavke svakog covjeka!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.