Facebook tvrdi: Instagram ne utječe loše na tinejdžerice

Pratiti Raychoudhury, potpredsjednica i šefica istraživanja u Facebooku, na Facebookovom Newsroomu objavila je članak u kojem kaže kako je predstavljanje internog istraživanja od strane Wall Street Journala “netočno” te za to krivi slabu interpretaciju podataka kojima je ugledni list imao pristup.

Priču “The Facebook Files” ugledni je list objavio 14. rujna, a riječ je zapravo o seriji priča čija su tema velik broj internih Facebookovih dokumenata koji su procurili u javnost, odnosno koje je Wall Street Journal dobio na uvid.

Spomenuti serijal priča usredotočio se na podatke koji sugeriraju da Instagram ima ekstremno štetan učinak na tinejdžere, točnije, tinejdžerice. WSJ tvrdi da je Facebook bio itekako svjestan štetnosti koje njihovi proizvodi imaju po tinejdžere te da je ta komapnija “učinila minimalne napore u rješavanju tih problema te ih umanjuje u javnosti”.

Facebook je dosad izbjegavao očitovati se o sadržaju citirane studije u Wall Street Journalu. Ipak, Facebookova šefica globalne sigurnosti, Antigone Davis, trebala bi se pojaviti pred odborom američkog Senata u četvrtak te odgovoriti na tvrdnje iz priče objavljene u Wall Street Journalu, kao i planovima o novom Instagramau za djecu.

Raychoudhury kao povod za svoju ranije spomenutu objavu ističe upravo činjenicu da će Davis uskoro izaći pred senatski odbor.

Raychoudhury zapravo ignorira mnoge probleme koji su istaknuti od strane uglednog lista, uključujući i to da su tinejdžeri tvrdili da osjećaju ovisnost o Instagramu. Ona je umjesto toga svoju energiju usmjerila prema obezvrjeđivanju Facebookovog vlastitog istraživanja.

Večina tvrdnji WSJ-a, prema mišljenju Raychoudhury, usredotočuje se na studiju koja je imala tek 40 sudionika. To bi bila bezvrijedna veličina uzorka po bilo kojoj osnovi, no posebno ako se uzme u obzir platforma s preko milijardu korisnika, tvrdi Raychoudhury. Dodaje da je ta sićušna studija “osmišljena kako bi informirala interne razgovore o najnegativnijoj percepciji Instagrama kod tinejdžera”.

Raychoudhury nadalje omalovažava i Facebookov interni grafikon koji je WSJ objavio, u kojem je navedeno “no, mi uzrokujemo pogoršanje problema percepcije tijela kod svake treće tinejdžerice”. Raychoudhury je napisala da je to tek jedan od 12 mogućih problema koje bi Instagram mogao pogoršavati kod tinejdžerica. No, onda (zapravo evidentno pobijajući samu sebe) piše da je to zapravo jedini problem na kojeg su se tinejdžerice žalile i rekle da ga Instagram zapravo pogoršava, prenosi Zimo.

Ipak, podatke koje je sama Raychoudhury iznosila u objavi, ni Facebook, ni Instagram, a ni sama Raychoudhury nisu objavili. Bez objave tih podataka teško je donijeti zaključak čija interpretacija je zapravo bila promašena.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Nema lošeg učinka, kako da ne…njih 70% su postale štrace, kučkice i jeftine sponze koje se prodaju za lajk, nove pratitelje ili daju za jedno piće ili ti ga bocu, ili za đir u tatinim skupim kolima.. bitno je samo naslikavat dupe a što je glava prazna to nema veze… pojedinima se roditelji krvavo mučili da od njih naprave ljude za život, ali one ih se stide jer eto tata je bauštelac, a mama povremeno radi kao čistačica.
    Standard nameću “poznate” ili bolje rec zalosne ličnosti koje se j… za pare i skupa putovanja, a većina bjednica pati za tim i slipo ih slijede, al doći će iz dupeta u glavu za koju godinu. ​Čast izuzecima, pristojnim, odgojenim i normalnim curama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.