Facebook testira novi dizajn Timelinea

Prije izlaska na burzu Facebook je svim korisnicima omogućio korištenje novog izgleda profila koji je nedavno postao obavezan za ‘fan’ stranice, a ova kompanija sada već testira i novi izgled Timelinea.

Promjene o kojima se ovih dana piše na internetu nisu radikalne kakve su bile pri prelasku sa starog profila na Timeline te je riječ o nekoliko noviteta vezanih uz naslovnu fotografiju i prikazu informacija koje se nalaze ispod njih, piše Dnevnik.hr

Novosti u Timelineu prvo je prenio Carl Franzen sa stranice Talking Points Memo s koje su kontaktirali ekipu iz Facebooka koja im je potvrdila da trenutno testiraju novi izgled profila, no detaljnije informacije o broju korisnika kojima je dostupan novi testni izgled, kao niti hoće li ove promjene na kraju zaista i primijeniti na Timeline svih korisnika nisu saznali.

Korisnici Facebooka ne žele Timeline!

Na novom Timelineu osnovne informacije o korisniku poput imena, lokacije, zanimanja, obrazovanja, statusa veze više se ne nalaze ispod slike profila, već su na naslovnoj fotografiji, odmah pored slike profila. Facebook je promijenio i tabove koje se nalaze ispod naslovne fotografije (gdje se nalaze aplikacije, slike, prijatelji, karte, lajkovi i slično) – tu je sada dodan novi ‘Summary’ tab u kojem se nalaze neke informacije o važnim događajima iz života korisnika, a umjesto dosadašnjeg ‘Like’, odnosno taba ‘Sviđa mi se’, sada se nalazi opcija ‘Favoriti’.

Facebook je promijenio i izgled tih tabova pa umjesto trenutnih fotografija, ova kompanija namjerava staviti samo tekst i brojku koja se odnosi na taj tab – npr. tab ‘Prijatelji’ više neće biti prikazan sa slikom jednog od vaših prijatelja, već će na njemu samo pisati ‘Prijatelji’ i pored njega će se nalaziti broj prijatelja koje korisnik ima na ovoj društvenoj mreži.

Inače, s obzirom na stanje na burzi, testiranje novog Timelinea trenutno nije najveća briga Facebooka – nakon što se cijena dionice ove kompanije prvi dan jedva zadržala iznad 38 dolara, u ponedjeljak je počeo ‘slobodni pad’ cijene koji se nastavio i utorak tako da je cijena dionice Facebooka pri završetku trgovanja pala na samo 31 dolar, a kako trenutno nema nikakvih znakova oporavka, nikoga ne bi trebalo iznenaditi ako cijena danas padne ispod 30 dolara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.