Facebook objasnio zašto tipku ‘Dislike’ nikad nećemo vidjeti

Izgleda da ovih dana Facebook pokušava ostati pozitivan. Ova društvena mreže ne namjerava u dogledno vrijeme dodati tipku ‘Dislike’ na svoje stranice. Dakle, prisiljeni smo i dalje koristiti ‘Like’.

Inženjer Bob Baldwin, koji je radio na mnogim Facebookovim današnjim opcijama, odgovorio je iskreno kad je u utorak bio upitan o mogućnosti stvaranja tipke “Dislike” na stranicama Reddita u sklopu rasprave “Ask Me Anything” (Pitajte me bilo što) .

Ova najnovija malo vijest je razočarala korisnike koji već godinama očekuju tipku “Dislike”, odnosno mogućnost da mogu nešto komentirati na Facebooku i s “Ne sviđa mi se”.

Neposredno prije nego je Facebook predstavio svoj novi Timeline 2011. godine, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je da će korisnici imati slobodu da mogu kombinirati bilo koji glagol s bilo kojom imenicom kako bi se omogućilo više slobode u izražavanju. No, Facebookova stranica za developere, koja omogućuje korisnicima da kreiraju nove aplikacije za ovu društvenu mrežu, blokira riječ “dislike” i ne dopušta da se koristi kao akcija na Facebooku.

I premda postoji Firefoxov dodatak (add-on) koji dodaje “Ne sviđa mi se” gumb na News Feed, ništa se ne događa kad ga korisnik klikne.

Čini se kako Facebook “hejteri” imaju samo jednu opciju na raspolaganju: Hater aplikaciju koja omogućava korisnicima da postovima svojih prijatelja na Facebooku stave do znanja da im se ne sviđaju – ali, nažalost, to će biti vidljivo samo na Hater aplikaciji, ne i na Facebooku. (tehnoklik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.