Facebook dozvolio korisnicima da biraju što će vidjeti na svom News Feed-u

Obični Facebook korisnici znaju da su postovi koji se pojavljuju u njihovom News Feedu, vidljivi zbog algoritma. Ovo je zadatak kojom se želi da se smanji previše stvar navedenih u postovima, ali istovremeno može dovesti do toga da ponekada propustite update svojih prijatelja. U svibnju, Facebook počinje testirati novu funkciju, koja korisnicima omogućava da izaberu što će videti u svom Feedu, ali je ova funkcija bila dostupna samo izabranima. Od danas, nove kontrole stižu svima.

Prvo, Facebook želi da korisnicima omogući da odaberu šta žele prvo vidjeti kada otvore aplikaciju. U News Feed postavkama, korisnik može izabrati profilnu sliku prijatelja, člana obitelji ili omiljenu stranicu, a njihova ažurirana stranica će se pojavljivati prije drugih u korisnikovom Timeline-u. Sada su tu i opcije za ono što ne želite pratiti. Na kraju, tu je alat za preporuku stranica, koja će automatski preporučivati stranice, bazirano na prethodnim lajkovima.

Facebook navodi da su nove News Feed kontrole u startu dostupne na iOS uređajima, dok će na Android i official site stići u narednim tjednima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: