Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend – Jabuka.tv

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Jutros u većem dijelu Bosne preovladava magla. Sunčanije je u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Drvar -4; Bjelašnica i Bugojno -3; Sarajevo -2; Jajce -1; Ivan-sedlo 0; Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 1; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Grude i Sanski Most 2; Prijedor 3; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 7°C. Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U Sarajevu dugotrajna magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

U subotu, 19. prosinca  u većem dijelu Bosne će prevladavati dugotrajna magla. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U nedjelju, 20. prosinca, u većem dijelu Bosne će prevladavati dugotrajna magla ili niska oblačnost. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 21. prosinca, u većem dijelu Bosne će prevladavati dugotrajna magla ili niska oblačnost. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

(www.jaubka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.