Evo kako u njemačkim školama podsjećaju nastavnike da prozrače učionice – Jabuka.tv

Evo kako u njemačkim školama podsjećaju nastavnike da prozrače učionice

Mnoge su njemačke osnovne škole nedavno ponovno aktivirale školska zvonca koja su nekoć označavala kraj školskog sata ili nastave, a sada podsjećaju nastavnike da provjetre učionice i u njih puste svjež zrak kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

U mnogim njemačkim osnovnim školama zvonca više odavno nisu u upotrebi, rekao je za dpa Edgar Bohn, predsjednik Udruge osnovnih škola.

Školska zvonca sada se koriste u borbi protiv širenja koronvirusa.

Naime, svakih 20 minuta podsjećaju nastavnike da otvore prozore i u učionice na pet minuta puste svjež zrak u skladu s vladinim preporukama.

No, Bohn ukazuje i na nedostatak takvih mjera jer zvonjava može poremetiti koncentraciju učenika.

Dodaje i da se 2,8 milijuna osnovnoškolaca iz 15.000 njemačkih osnovnih škola sada mora dobro odjenuti i obuti da se tijekom prozračivanja za vrijeme nastave ne bi prehladili.

(Hina)


10 komentara

 • Vidi jadne djece. Dave se bez zraka. Prepadnuti virusom koji nije opasan niti za jedno dijete. Drago mi je što što imam godina. Gadi mi se svijet koji se stvara s našim pristajanjem.

  • Trebalo bi razumijeti koncept epidemije/pandemije zaraznih bolesti unutar uređenog/civiliziranog društva.

   Ti neki “pristanci na stvaranja ovakvog i onakvog svijeta” su ovdje zapravo prilično jednostavni i svode se na to želi li se biti divljakom, ili civiliziranim čovjekom – odnosno dijelom svijeta u smislu prašume i džungle, ili uređena društva.

   • Koje pandemije?! 24 sata dnevno nam se ispire mozak o smrtonosnoj bolesti za koju se moramo testirati stalno ne bi li je pronašli nekako? i ti ovo zoveš pandemijom? Ovaj “koncept” i ” civilizirano društvo”? Seri seri, moj( civilizirani) golube bijeli.

    • Na pandemiju, kao takvu, ne utječe tko je kako zove, ili ju osobno svaća i/ili prihvaća, o njoj ima “osobno mišljenje” i sl.;
     a da bi se to sve razumjelo konkretno u smislu ovlaštenja proglašavanja pandemije kao takve, kao i stručnog znanstvenog djelovanja na razumijevanju i sprječavanju bolesti odnosno virusne infekcije, sve zahtjeva ipak “malo” bolje poznavanje materije od prosječnog internet komentatora, kao i određeni akademski i znanstveni koncenzus, u smislu ovih “znanstvenih solista” koji populistički obmanjuju neobrazovane oholice.

  • De molim te ne seri… Cuj dave se, dave se lijecnici i medicinski tehnicari citav svoj radni vijek, nece nikome nista biti od maske. Nije jedina stvar je li opasno za djecu sebicni stvore, medjutim imaju li ta djeca roditelje i bake i djedove? Za njih to bas i nije bezopasno, a najlakse ce im prenijeti osoba bliska njima, odnosno dijete ili unuce.
   Meni se eto vidis vise gadi sto ovakvi anonimusi po Internetu bez znanja, bez kvalifikacija, bez obrazovanja i bez pameti, sve znaju i sole pamet ljudima koji su posvetili citav zivot znanosti.

 • Meni se takođe gade isprani mozgovi…Nisu ovde samo maske problem. Nego je stvar u tome da su napravili dostupnima mobitele i tablete maloj djeci, pa on line nastava, pa ne mogu vani radi vremena. Da, sad ćeš reći da ih roditelji kontroliraju..e, pa i oni su dovedeni kao roblje. Dolaze kući kasno, amen Boga im šalju nekakve mailove… Suma sumarum, cilj je dobiti ljude bez duše, podložne manipulacijama, bez emocija, umorne, bezvoljne, i nije stvar dakle samo u maskama, one su samo simbol brnjica (ne ujedaj, ne govori, zaveži) jadna djeca naša….

  • Ako što ukazuje na “ispran mozak” onda bi to bio upravo ovaj i ovakav, sasvim nepovezan upis, zbrčkano sve i svašta, nadrobljeno i udrobljeno, bez ikakava logična i povezana slijeda i rasporeda.
   Inače, što se ovoga “gadi mi se” konkretno tiče – nauka govori o slučajevima projiciranja na druge onoga što nesvjesno sami na sebi najčešće ne prihvatamo, čime nismo zadovoljni itd..

 • Djeci stavljate maske. Od malena ih navikavate na svijet bez izraza lica, emocije, bez prepoznavanja… i to pravdate “pandemijom”. Samo se vi tješite “altruistični stvorovi”. i ti si anonimus na internetu. A ovo što je govorim povrđuju znanstvenici diljem svijeta. Samo ih nema na HRT, rtl, Novoj Tv….

 • Koje pandemije?! 24 sata dnevno nam se ispire mozak o smrtonosnoj bolesti za koju se moramo testirati stalno ne bi li je pronašli nekako? i ti ovo zoveš pandemijom? Ovaj “koncept” i ” civilizirano društvo”? Seri seri, moj( civilizirani) golube bijeli.

 • Jedna te ista karikatura pise ove gluposti, tko ti je kao on, ima pristup Internetu, nasao David Icke kanal na youtube, i najednom je strucnjak za teorijske koncepte i modele servilnog drustva, urnebes… Da si tako inteligentan cuo bi netko za tebe, bio bi netko i nesto, a ne jos jedan obicni anonimus na Internetu, facebook strucnjak i twitter doktor. Smijeeeeeeesni ste.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.