Evo kako možete brzo i lako očistiti TV ekran

Možda vam je poznat osjećaj kada sjednete ispred televizora s namjerom da gledate omiljenu seriju ili film, a onda shvatite da je ekran pun prašine, mrlja ili otisaka prstiju.

Srećom, postoji nekoliko savjeta s kojima ćete brzo i jednostavno očistiti vaš televizor, a dovoljno je to napraviti jednom tjedno, piše The Sun.

Prije nego počnete s čišćenjem, uređaj trebate isključiti iz struje, i to ne samo zbog sigurnosti već i da bolje vidite mrlje na ekranu. Nježno obrišite zaslon čistom, suhom krpom od mikrovlakana. Izbjegavajte abrazivne krpe i papirnate ručnike koji mogu oštetiti ekran.

Kako biste riješili preostalu prljavštinu, pošpricajte sredstvo za čišćenje zaslona na krpu i nježno obrišite, ali pazite da ne pritiskate ekran jer ga možete oštetiti. Osušite zaslon novom, suhom krpom, a zatim pričekajte dok vlaga ne ispari prije nego što uključite TV.

Sredstvo za čišćenje ekrana možete napraviti i sami, a sve što trebate napraviti je pomiješati destiliranu vodu i bijeli ocat u omjeru 1:1 i tekućinu staviti u bočicu s raspršivačem. Nemojte koristiti vodu iz slavine, već destiliranu vodu koja je puno mekša.

Ako se ipak odlučite na kupovinu sredstva, izbjegavajte sprejeve za čišćenje koji sadrže alkohol, aceton i amonijak jer oni mogu oštetiti ekran.

Osim ekrana, trebali biste očistiti i daljinski upravljač, pogotovo jer se na njemu mogu skupiti bakterije.

Najprije izvadite baterije sa stražnje strane daljinskog upravljača i prstima iz njega izvadite sve mrvice, ako ih ima. Zatim biste trebali nanijeti malu količinu alkohola, na krpu od mikrovlakana, ili alkoholne maramice, i očistiti obje strane daljinskog upravljača.

Za čišćenje oko gumba koristite čačkalicu ili štapiće za uši. Kada se u potpunosti osuši, možete vratiti baterije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.