Engleski premijerligaši će izgubiti stotine milijuna eura

Klubovi u engleskoj nogometnoj Premier ligi će zbog posljedica pandemije koronavirusa u ovoj sezoni izgubiti između 340 i 400 milijuna eura.

To je iznos koji je, prema izvještaju britanske javne televizije BBC, nastao zbog neispunjenih ugovora vezanih za televizijska prava, prenosi STA.

Gubitak za više od 100 milijuna eura klubovima prijeti ako se u nastavku sezone u Engleskoj utakmice budu igrale bez nazočnosti gledatelja.

Do približnog iznosa došao je i list The Guardian, koji je izračunao da će gubitak za klubove iznositi 390 milijuna eura.

Razlog za takve gubitke su sklopljeni ugovori s nositeljima televizijskih prava, koje zbog novih okolnosti klubovi neće moći ispuniti, uglavnom zbog zakašnjelih rokova, jer bi se Premier liga u najboljem slučaju mogla nastaviti u lipnju.

Gubitak bi mogao biti i veći ako se sezona ne završi. Direktor Premier lige Richard Masters nedavno je pojasnio da bi u tom slučaju gubitak za klubove bio čak milijardu eura.

Britanska vlada je, zbog posljedica nove epidemije koronavirusa, odlučila da velika natjecanja u zemlji ne mogu početi prije 1. lipnja, a momčadi će moći započeti grupne treninge od 18. svibnja, prenijela je Fena.

Premier liga se ne vraća prije 1. lipnja

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.